A nagykaposiak nélkül nincs futás Tarcalon


Időeredményben és helyezésben is nagyot javítottak a nagykaposiak Tarcalon

Időeredményben és helyezésben is nagyot javítottak az elmúlt esztendő januári versenyéhez képest az Extreme Trail Hungary Sportegyesület szervezésében zajlott 6. Extrém Tarcal–Tokaj Kör terepfutóversenyen a Nagykaposi Futóklub tagjai: Dózsicky Gergő, Gabri Lóránt és Üveges Krisztián.

Az óév utolsó napja előtti versenyen – a három kiváló hosszútávfutó mostani eredményeit figyelembe véve – helycsere történt, közülük ugyanis ezen a versenyen Dózsicky (januárban 87.) megelőzte Üvegest (55.). Gabri (128.) maradt a harmadik, de hatalmasat javított korábbi eredményén.

A 21 km-es távval és az 1100 méteres szintkülönbséggel 137-en igyekeztek megbírkózni, 8-an azonban jobbnak látták feladni a küzdelmet. A versenyt elsőként Dózsicky értékelte az Új Szónak: „Úgy alakult minden, ahogyan azt elterveztem. Sikerült jobb idővel célba érnem a januári versenyhez képest. Ehhez bizonyára kellett a kedvezőbb időjárás is, valamint az, hogy az embertpróbáló pályaszakaszokat ezúttal jobban sikerült megoldanom, és a sima terepen sem akadályozott annyira a sáros talaj ezáltal gyorsabb tudtam lenni. A szervezők ismét kitettek magukért, szerintem minden jól működött. Összességében pozitív érzések maradnak meg bennem. A következő megmérettetésen mindenképpen itt szeretnék lenni.”

Üveges Krisztián számára az volt a legfontosabb, hogy célba ért. „Sőt, előrébb is léptem, ez plusz jó érzéssel tölt el. Ami a pályát illeti, nehezebbet vártam. Az időjárás kegyeibe fogadott minket: nem volt nagy sár és mély a talaj. Jó volt futni, élvezni lehetett a versenyt. És ami még nagyon fontos, sérülések nélkül térhetünk haza” – modta Üveges.

Gabri Lóránt a 2023-as esztendő utolsó negyedében hosszabb időre felhagyott a versenyzéssel, de ezen a viadalon ismét hozta régi formáját. „Mind fizikailag, mind pedig mentálisan jót tett nekem ez a versenyzés. Már hiányzott a futóversenyek légköre, a hosszútávfutók társasága. Elsősorban annak örülök, hogy a januárihoz képest 24 percet javítani tudtam az időmön, ami természetesen a helyezésemen is meglátszott. A férfiak között 104 indulóból a 63., kategóriámban (30–39 év) pedig a 30 indulóból a 19. lettem. Nagyon kellett már ez a siker, ami feldobott, s a lelkemnek is jót tett. Jó döntés volt részemről, hogy elindulok. Gergőhöz és Krisztiánhoz hasonlóan, ha semmi nem jön közbe, akkor én is itt leszek a következő seregszemlén” – jegyezte meg Gabri.

Forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei