Nagykaposi veteránok a dobogón


Papp Zoltán sorozatban negyedszer lett első a 70 év feletti kategóriában

Dobogós helyen végeztek ismét a Nagykaposi Futóklub tagjai: Papp Zoltán és Tóth Miklós a Nagymihályi Atlétikai Klub szervezésében zajlott Nagymihályi–szobránci Területi Futóligában. Az említettek a Hóron (Horovce) rendezett díjátadó ünnepségen vették át a díjat s fogadták a gratulációkat.

A rendezvényen mindig az adott esztendő legsikeresebb versenyzőit jutalmazzák. Ennek 26. évfolyamában is ugyanúgy nyolc olyan kötelező versenyen kellett részt venni, amelyeken pontokat osztottak a helyezésekért.

A 75. életévében járó Papp Zoltán kategóriájában (70 év felett) már negyedszer ünnepelhetett elsőséget! Tóth Miklós (50 év felett) 2022 után másodszor érdemelte ki az elismerést, újfent 3. lett. A többi kategóriában is helytálltak a nagykaposiak.

A 30 év feletti kategóriában 122 versenyző közül Gabri Lóránt a 13., Dózsicky Gergő a 27., Tusai Roland az 55. lett. A 40 év felettiek között 76 versenyzőnek adtak pontokat. Ebben a kategóriában Pachota István a 22., Üveges Krisztián a 31. helyen zárta az idényt.

Harmincöt versenyzőt pontoztak 50 év felett. A már említett Tóth Miklós mellett Puskárik Benjamint a 9. helyen jegyezték.

Tizennégy versenyző teljesítette a kötelezőt a 60 év felettiek közül. Ebben a megmérettetésben Vargaestók Géza 4., Kondás Sándor pedig 6. lett a rangsorban.

És végül: a 70 év felettieknél 2023-ban mindössze 5-en tudták teljesíteni az előírt feltételeket, ebben a kategóriában nem talál legyőzőre Papp Zoltán.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei