Visszatért a Három Paka Futás


Három év szünet után ismét jótékonysági futással kezdték az új esztendőt Nagypakán

A felvétel illusztráció

Nagypakán a helyi önkormányzat, a Nagypakáért Polgári Társulás, valamint a helyi önkéntes tűzoltók szervezésében hetedszer zajlott a Három Paka Futása névre keresztelt tömegsportrendezvény.

A résztvevők a nagypakai Szent László-templom elől rajtoltak, majd Kispakát és Csukárpakát érintve tértek vissza a célállomáshoz. Egy kör hossza 5 kilométer volt, a jól edzett futók, ők egyébként húszan voltak, dupláztak. A gyermekek 400 métert teljesítettek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy visszatértünk a versenyek palettájára. A futók is pozitívan reagáltak az új évi megmérettetés lehetőségére. Ezt igazolja a rendezvény iránt tanúsított érdeklődés: több, mint száz résztvevője volt a közösségépítő megmozdulásunknak. A zömmel amatőrök alkotta mezőnyben több jó képességű futó is rajthoz állt. Az útvonal jelképesen községünk mindhárom történelmi részét – Nagy-, Kis- és Csukárpakát – érintette. A rajtdíj 10 euró volt, a versenyzőknek chipes időmérést biztosítottunk. Akik nem igényelték az időmérést, azok belátásuk szerinti összeggel támogathatták újabb karitatív rendezvényünket. A rajtdíjból befolyt összeget, nevezetesen 1000 eurót, ezúttal is jótékonysági célokra fordítottuk. Az adományt időközben már át is adtuk a dunaszerdahelyi kórház hematológiai-transzfúziós osztálya kollektívájának. Köszönet a segítőknek, a támogatóknak” – tájékoztatta az Új Szót az újabb sikeres évköszöntő megmozdulásról Ivan Seňan, Nagypaka polgármestere.

Érdekességnek számít, hogy a célkapun a Nagymegyeri Futóklub nevét olvashattuk. „A futók összetartanak. Segítettünk a szervezőknek, részt vállaltunk a verseny sikeres lebonyolításában. Futni jöttünk, de elhoztuk magunkkal a futókaput és a hangtechnikát is” – fogalmazott Vörös Róbert, a Nagymegyeri Futóklub elnöke, aki a rövidebb versenytávon dacolt a kilométerekkel. Egyébként a győztesek nagy iramot diktáltak, a 10 kilométeren győztes Michal Sivák kis híján négy perccel előzte meg a második helyezettet.

A szervezők a korosztályok első három helyezettjét különdíjjal, a célbafutást követően mindenkit emléklappal jutalmaztak, de frissítővel is szolgáltak.

7. HÁROM PAKA FUTÁSA

abszolút győztesek
– 5 km, férfiak: 1. Miroslav Peško 17:33; nők: 1. Karácsony Krisztína 24:41.

10 km – férfiak: 1. Michal Sivák 36:45; nők: 1. Both Márta 48:49.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei