Sikeres csallóközi futóversenyekkel zárult 2023


Dunaszerdahelyen a szilveszteri műsorkínálat egyik stabil rendezvénye a futók és a kocogók erőpróbája volt

A Csallóközben a tavalyi év utolsó napján két helyszínen rendeztek sportos óévbúcsúztatót, melyen a futók és kocogók hangulatos rendezvénnyel köszöntek el 2023-tól, hangoltak futással, kocogással az esti vigasságokra.

Dunaszerdahelyen már huszonegyedik alkalommal népszerűsítették a sportos életvitelt a Szilveszteri Futáson. A résztvevők az előző felvonásokhoz hasonlóan a MOL Aréna szomszédságában található városi szabadidőparkban kocoghattak, futhattak a Csallóközi Marathon Club Žitný Ostrov szervezésében, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal támogatásával zajlott rendezvényen.

„Nem változtattunk a jól bevált forgatókönyvön. Ugyanis nem klasszikus versenyt, hanem örömfutást szerveztünk. Rajtdíjat nem kértünk, időt nem mértünk, sorrendet sem hirdettünk. A versenyközpont a városi sportcsarnokban volt. Egy kör hossza 1200 méter volt, a résztvevők felkészültségük függvényében 1, 3, 5 és 10 kilométeren tesztelhették erőnlétüket. A gyerekek 200 métert futottak. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúttal 303-an dacoltak a méterekkel, kilométerekkel. A megmérettetésnek kerekesszékes résztvevője is volt, de több egykori ismert sportoló, edző is csatasorba állt a zömmel amatőrök alkotta népes mezőnyben. Előbb a gyerekek futása zajlott, majd a felnőttek szaporázták lépteiket a leköszönő esztendőt záró vigasságok rajtját megelőző hangulatos bemelegítésen, mely verőfényes napsütésben zajlott. A célba érőket éremmel, befutócsomaggal jutalmaztuk. A megmérettetést követő zárópartin ismét volt tombola, természetesen pukkantak a pezsgősdugók, közösségben búcsúztattuk el a leköszönőt és kocintottunk az előttünk álló esztendőre”  – tájékoztatta az Új Szót Vajas Roland, a sikeres rendezvényt szervező klub elnöke, aki már a közelgő Valentin-napi futást szervezi.

A Csilizpatason hetedszer megrendezett szilveszteri futáson mintegy százan álltak rajthoz. Mivel a csilizközi településen egy órával korábban rajtolt el a mezőny, ezért néhányan, köztük Gyurkovics Erika, még a dunaszerdahelyi rajtját is elérte.

„Szombaton a nagymegyeriek rendezvényén, vasárnap délelőtt előbb a csilizpatasi, majd pedig a dunaszerdahelyi szilveszteri futáson rajtoltam. Mindhárom helyszínen remek volt a hangulat. Büszkén mondhatom, hogy sikerült 2023-ban lefutnom 700, kerékpárral pedig 1046 kilométert letekerni. Az új esztendőt pedig Nagypakán korcsoportgyőzelemmel kezdtem” –  hangzott az ízig-vérig sportember 2023-as gyorsmérlege.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei