Emlékvonat és egyedi bankjegy


Minden készen áll a 100. Nemzetközi Békemaratonra Kassán,sőt különvonat is indul és egyedi bankjegyet is nyomtatnak

5000 példány készül az emlékpénzből
Fotó: TASR

A választások után, akinek lesz kedve, fél- vagy maratoni távot is lefuthat Kassán, október 1-jén rendezik ugyanis a Nemzetközi Békemaraton 100. évfolyamát

A kassai verseny Európa legrégebbi, és a világon a harmadig legrégibb hosszútávfutó verseny. A város minden évben együtt él a versennyel, a pálya mellett zenekarok muzsikálnak, az egész útvonalat szurkolók töltik be. Ez az egyik legjobb hangulatú futóverseny térségünkben, melynek egy részét a belváros történelmi kulisszái között futják a résztvevők.

Az idei versenyre különvonat is indul, szombaton Pozsonyból 9.12-kor, mely Nagyszombat, Trencsén, Zsolna és Liptószentmiklós érintésével érkezik meg Kassára, innen pedig vasárnap 15.50-kor indul vissza. A vonaton nemcsak utazni lehet, a partyvagonban panelbeszélgetések lesznek sportolókkal, táplálkozási szakértőkkel.

A 100. évforduló alkalmából különleges, 0 euró névértékű bankjegyet is kibocsátanak, mindössze ötezer példányban, melyből egy személy csak egy darabot vásárolhat. Az emlékpénz tervezője Martin Pavlík grafikus, és a maraton fő szimbólumait, a futót, a békegalambot, és a Szent Erzsébet-dómot ábrázolja. Az emlékpénz forgalmazása szeptember 29-én, 10 órakor kezdődik, a Fő utcai turisztikai információs központban.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei