Füleken a futók bevették a várat


A Nógrád Sport Egyesület polgári társulás idén második alkalommal rendezett várfutást Füleken

A Nógrád Sport Egyesület polgári társulás idén második alkalommal rendezett várfutást Füleken, melyen 5 és 10km-es távon mérhették össze gyorsaságukat a futók, és 5 km-en a Nordic walking-ban nevezők. A gyerekeknek akadályfutó versennyel készültek a szervezők.

Akadályfutó versennyel kezdődött a megmérettetés, melyen a gyerekek bizonyíthatták ügyességüket. Őket követték a felnőttek, akik három kategóriában, 5 és 10km-en, valamint Nordic walking-ban nevezhettek. A tavalyi nagy érdeklődés után, idén is szépszámú versenyző gyűlt össze az eseményen. A felnőtteknél volt férfi és női kategória, ezen kívül a 16-39 éves kor közöttiek, és 39 pluszosok kategóriája.

A ragyolci Koronczi Angelika először vett részt a várfutáson, és mint mondta, a vártnál jobban teljesített. "Mivel tavaly beteg voltam, ezért nem tudtam nevezni. Idén is sajnos lebetegedtem a verseny előtt egy héttel, de mostanra szerencsére összeszedtem magam, így az 5 km-es pályát sikerült lefutnom.Nagyon meg vagyok elégedve, mert 28 perc alatt szerettem volna teljesíteni egészségesen, és végül betegen sikerült 26 perc és 40 másodperc alatt lefutni, ami számomra remek idő” – nyilatkozta Angelika, akinek mára szenvedélyévé vált a futás.

Bartko András a Zenit Salgótarján színeiben nevezett. Nagyjából 8 éve fut versenyszerűen, és ahogyan tavaly, idén is az első helyen végzett 5 km-en. Most javított a tavalyi idején, és tizenhat perc hat másodperc alatt teljesítette a távot.

"Gyors a pálya, valamivel több szintkülönbség volt benne, mint tavaly. Kicsit változtattak, nehezítettek a szervezők annyiban, hogy a magyar iskola mellett egy ilyen 300-400 métert fölfelé kellett futni”
– mondta András, aki örül annak, hogy a régióban egyre több nívós futóversenyt szerveznek.

Az idei Várfutást Ľudmila Melicherová, füleki származású egykori olimpikon is megtisztelte jelenlétével. A Nógrád Sport Egyesület polgári társulás három éve alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse a sportot Füleken és környékén. Így a helyiek vélhetően a jövőben is örülhetnek hasonló jellegű sporteseményeknek. A várfutást is hagyományteremtő szándékkal szervezték. A megmérettetésen az első három helyezettet díjazták, akik értékes nyereményekkel gazdagodtak.

forrás:szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei