Lakszakállas ismét megmozdult


Tizedik alkalommal rendezték meg Lakszakállason a MozgatLAK futóversenyt

Nem egy versenyző két távot is megtett a X. MozgatLAK lakszakállasi futóversenyen, az alapiskolások a száz méterek után a 3 km-re, a felnőttek pedig a 3 km-t követően a 10 km-re vállalkoztak.

És meg is birkóztak a dupla adaggal. Olyannyira, hogy mindkét számban ugyanaz nyerte a férfiak és a nők versenyét is: a balatonkenesei Lencse Gábor és ismert futónőnk, Puha Réka.

„Lencse egyéni csúcsot jött futni hozzánk 3 kilométeren. Erős sprinttel kezdett, s elejétől a végéig vezetve hagyta maga mögött a mezőnyt. Elégedett volt a célban, mert megszületett a legjobb ideje a távon
– tájékoztatta az Új Szót Tóth Tímea főszervező. – A hosszabbik távon szoros csata folyt az elsőségért. Hat kilométerig Lencse Gábor, a tavalyi győztes, Tomovič Róbert és Hodossy Péter haladt az élen. Innen már csak az első kettő diktálta az iramot, s a taktikai versenyt Lencse nyerte mintegy 200 méteres előnnyel. A nőknél Puha Réka 3 km-en fölényesen győzött, 10 km-en Heringh Veronikával kéz a kézben ért célba. Mintegy 40 gyerek is futott, ami felülmúlta az elképzeléseinket. Ez kedvező visszajelzés: igenis van igény a fiatalok körében a sportra, és aki mozogni szeretne, azt nem rettenti vissza a hidegebb időjárás sem. Nem esett ugyan, de borult volt az ég, ami a futóknak ideális. Jövőre újra lesz MozgatLAK, ismét május közepén, immár tizenegyedszer.”

X. MOZGATLAK FUTÓVERSENY, Lakszakállas
Az egyes kategóriák győztesei:

óvodások: Cseh Ákos;
alsó tagozat, lányok: Madarász Panka,
fiúk: Koselák Zalán;
felső tagozat, lányok: Gombasi Alexa,
fiúk: Korcsok Kevin;

3 km, nők, 0–29 évesek: Puha Réka, 30–39: Hajdú Andrea, 40–59: Heringh Veronika, 60+: Gyurkovics Erika, férfiak, 0–29: Holczhei Dávid, 30–39: Lencse Gábor, 40–59: Bozsenyik László, 60+: Korn Pál;

10 km, nők: 0–29:
Puha Réka, 30–39: Matykó Zsuzsanna, 40–59: Heringh Veronika, 60+: Dobó Kata, férfiak: 0–29: Horváth Zsolt, 30–39: Lencse Gábor, 40–59: Hodossy Péter, 60+: Novák Jozef.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei