Részvételi rekordra készülnek Felsőszeliben


Szombaton ismét megrendezik a külföldön is jegyzett mátyusföldi futófesztivált

A szervezők részvételi csúcsra számítanak Felsőszeliben

A felsőszeli RoniRun Club, valamint Felsőszeli és Alsószeli községek szervezésében immár tizenegyedik alkalommal kerül sor a népszerű nemzetközi futóversenyre, melynek kínálatában a három (Felsőszeli hármas) és tíz kilométer (Felsőszeli tízes) mellett kilencedszer szerepel a Szeli félmaraton.

Az egészséges életmódot népszerűsítő erőpróbán természetesen a gyermekeket is futni invitálják. A nagy érdeklődésre való tekintettel a részvételi limit háromszáz induló. „Aki nem élt az online regisztráció lehetőségével, az a helyszínen reggel 7.30-tól legkésőbb 9.45-ig (a félmaratonra 9.15-ig) nevezhet. A félmaratoni rajtjára 10.00-kor kerül sor, a 10 kilométert 10.30-kor, a 3 km-t pedig 10.35-kor indítjuk. A gyermekek versenyei negyed tíztől fél tizenegyig zajlanak. A futók hitelesített útvonalon róják a kilométereket, versenyünk velejárója a csipes időmérés. A verseny útvonalán két kilométerenként frissítőállomások lesznek. Megdőlhet a részvételi rekord, eddig kétszázötvenen neveztek” – tájékoztatta az Új Szót versenyükről Kontár Ronald, a RoniRun Club elnöke.

Megtudtuk, a 60 éven felüliektől és a gyermekektől rajtdíjat nem kérnek. A szervezők öltözőket, rajtszámot, csipes időmérést, ételt és italt, valamint tombolajegyet, egészségügyi felügyeletet biztosítanak a futók számára. Ami a díjazást illeti, a félmaratoni táv abszolút győztese a Felsőszeli TE elnökének kupáját, 10 kilométeren pedig a Szabó Béla-kupát kapja. A félmaratonon és a 10 kilométeren a három leggyorsabb férfi és nő anyagi juttatásban részesül (40–20–10 euró). Az összes versenykategória dobogós helyezettjét kupával, a gyermekversenyek résztvevőit éremmel jutalmazzák. Díjazzák a legjobb hazai futókat és a megmérettetés legidősebb és legifjabb résztvevőit is. Az első háromszáz regisztrált versenyző egyedi emlékérmet kap.

„A már hagyományos versenytá-vok mellett az idén újdonsággal is készülünk, aminek az Exat Run nevet adtuk. Gyertek és próbáljátok ki magatokat az Exat Run akadálypályán, melyet barátaink, az Alsószeli Spartanosok állítanak össze.

A nézőknek, elsősorban az apróságoknak a Zele Törzs közreműködésével harci jelenetekkel, párbajokkal, íjászbemutatóval, lovaskocsizással, légvárral kedveskedünk. A jó hangulatról lemezlovas, valamint a Tambores/Maribondo dobosai gondoskodnak. A nézőket és a futókat gazdag tombola várja, a bevételt a helyi óvodáknak adományozzuk”
– sorolta a részleteket a főszervező-ötletgazda Kontár Ronald.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei