Jön a tizedik DGSprint


Tizedszer futnak jótékonykodva Gútán

Tíz évig építették, hogy térségünk legnagyobb jótékonysági futóversenyévé nője ki magát. Szombaton jubilál, tizedik felvonásához érkezik a gútai DGSprint, amelynek nyolcfős szervezőgárdája nem búcsúzik, de elköszön, mert ebben a felállásban befejezi tevékenységét.

„Az előzetes nevezésekből is már kiderül, hogy ismét rekordrészvétel lesz, a tavalyi 800 indulót biztosan túlszárnyaljuk, s akár az ezret is elérhetjük – újságolta az Új Szónak Kárpáty Ernő, a DGS-csoport vezetője. – 8-tól 9-ig még a helyszínen is lehet nevezni, 10-kor indul a verseny, három távon, 3, 7 és 14 kilométeren. A gyerekekre 250 méteres élményfutás vár. Fontos rájuk is gondolni, nem egy közülük már valamelyik felnőtt táv mezőnyében tűnik fel. Versenyünk a hagyományok szerint a Hajómalom és Dögös térségében terepen és aszfalton zajlik. Ezúttal Szabó Gáborka örökletes betegségben szenvedő gútai fiú kezelésére gyűjtünk. De nemcsak a nevezésekből befolyt összeggel, hanem június elsejéig az SK53 7500 0000 0040 3002 0262-es számlaszámra elküldött átutalásokkal is igyekszünk segíteni. Várunk mindenkit, hiszen családi nappá akarjuk varázsolni rendezvényünket, amely jócskán túllépi a futóverseny határait.”

A kívülálló számára váratlan váltás lesz a szervezőgárdában. Az eddigi nyolcasfogat – Angyal Tamás, Forgács Attila, Forró Tibor, Gőgh Judit, Kárpáty Ernő, Miklós László, Szalai Árpád, Tóth Péter – utoljára rendezi meg a DGSprintet. Nem búcsúznak, csak elköszönnek, állítja Kárpáty Ernő, és hozzáteszi:

„Évről évre nagyobb népszerűségnek örvend a futóverseny. Már eddig is csaknem ötezer embert mozgattunk meg, és közel 58 ezer eurót gyűjtöttünk, minden évben más-más beteg gyereknek. Elrohant a tíz év, egy ideje nem tudta mindenki teljes mértékben hozzátenni a magáét, mert megváltozott a helyzete. Ezért döntöttünk a váltás mellett. Reméljük, lesz kinek folytatnia azok közül, akik már közöttünk vannak. Most szabad a pálya, sok-sok beszélgetés után történhet meg a nemzedékváltás, s gondolom, a DGSprint három alappillérén – a sporton, az összefogáson és a jótékonykodáson – maradva folytatódik a futóverseny. Akár más hangsúlyokkal, akár irányváltással, de nélkülünk, esetleg tanácsadói jelenlétünkkel.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei