PomléRun tizedszer


Immáron tizedik alkalommal rendezik meg Somorján a PomléRun jótékonysági futást

A PomléRun családi futóverseny útvonala május 8-án Somorja-szerte vezet, és a 10. évfordulón visszatér a csodálatos Pomlé parkerdőbe, ahonnan majd az összes kategória rajtol.

A gyerekek három kategóriában indulhatnak (legkisebbek, alsó és felső tagozatosok), természetesen a nevezés számukra díjtalan. A felnőttek a hobbifutásban (3 km) és a fő futásban (10 km) mérhetik össze erejüket. A futások közben a szervezők frissítőt biztosítanak és minden befutót éremmel díjaznak a célban, ezenkívül a fő futás és a hobbifutás résztvevői pólót is kapnak. Idén a fő futás részét képezi a Szlovák Atlétikai Szövetség Futókupájának.

A sportteljesítmény után érdekes kísérőrendezvények, valamint frissítő standok állnak majd rendelkezésre ételekkel és italokkal. A Pomlé vendégeit szórakoztatja a HEX együttes és Szikora Robi & R-GO is, a gyerekeket pedig ugrálóvár és hagyományos fajátékok várják.

A rajtdíjakból befolyt összeget minden évben jótékony célra fordítják. Az eddigiekben támogatták az Ambrózia Idősek Otthonát, a somorjai Speciális Alapiskolát, az Onco Gamesen keresztül onkológiai kezelés után lábadozó gyerekeket és az OZ Športom sportolóit. Idén a rendező a PomléRun bölcsője, a Pomlé parkerdő revitalizációja mellett döntött. A befizetett nevezési díjat teljes egészében egy dendrológiai felmérésre, majd az ezt követő szakszerű faápolói munkákra ajánlják fel. Így kellemes és biztonságos lesz a környezet nemcsak a futóknak, hanem minden somorjainak és a parkerdő látogatóinak is és nem utolsósorban megőrizzük ezt a természetes környezetet a saját állat- és növényvilágával. Jelentkezni a pomlerun.sk oldalon lehet.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei