Futóverseny Diósförgepatonyban


A csallóközi településen folytatódik a hagyomány, 42. alkalommal rendezik meg a Barátság országúti futóversenyt

A csallóközi településen folytatódik a hagyomány, szombaton immár negyvenkettedik alkalommal zajlik az atléták és a kocogók külföldön is népszerű megmérettetése, a Barátság névre keresztelt tíz kilométeres országúti futóverseny.

A községi hivatal égisze alatt zajló rendezvényt társszervezőként az idén fennállása 90. évfordulóját ünneplő DSC sportklub támogatja.

„A futók idén is rajtdíjat fizetnek, mely napjainkban a hasonló nívójú rendezvények velejárója. Mi pedig arra összpontosítunk, hogy a csipes időméréstől kezdve a díjazásig, a szíves vendéglátásig, minden résztvevő megtalálja nálunk a számítását. A tizenhárom korosztályban vetélkedők közös rajtrára délután egy órakor a diósförgepatonyi futballpálya előtt kerül sor. A versenyzők az aszfalt borította országúton Szentmihályfa érintésével Felsőpatonyig futnak, fél távnál fordulnak, és a rajt helyszínén, a DSC sporttelepe előtt érnek célba” – tájékoztatta az Új Szót Szlovákia egyik legpatinásabb atlétikai rendezvényéről Koczó Vince, a szervezőbizottság elnöke.

Megtudtuk, a hét közepéig hatvanan jelentkeztek, nevezni azonban a tavaszt köszöntő verseny napján is lehet. „Ami a versenyeket illeti, hétvégenként gazdag a kínálat, visszajáró vendégeink idén is eljönnek. A DSC sporttelepén várjuk a futókat, ahol öltözők állnak a rendelkezésükre.

„Ami pedig a díjazást illeti, a megmérettetés három leggyorsabb női és férfi versenyzőjét, legifjabb és legidősebb résztvevőjét, valamint a legeredményesebb diósförgepatonyi futókat serleggel jutalmazzuk. Természetesen a célban mindenki futóérmet kap."

A rendezvényt délelőtt a hagyományoknak megfelelően a diósförgepatonyi alapiskolások sportág-népszerűsítő futása színesíti. Az eredményhirdetésre, a gulyáspartira ezúttal is a helybeli futballpályán kerül sor.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei