Kalmár szerint is a legjobb amit tehetünk, hogy otthon maradunk


A Dunaszerdahely magyar válogatott középpályása a klub weboldalán beszélt az aktuális helyzetről.

Miután, egyelőre ideiglenesen, felfüggesztették a Fortuna Ligát, péntek óta a DAC felnőtt csapata sem tartja meg közös edzéseit. A játékosok saját otthonukban végzik az individuális edzésterveket. "Péntek reggel épp a határnál jártunk Vida Mátéval, amikor hívtak a klubtól, hogy nem kell jönnünk. Utasítottak, hogy forduljunk vissza, mert törölték az edzéseket, és nem tudni, mikor indul újra a közös gyakorlás" – magyarázta a klub honlapján Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya.

Már nem edzenek Dunaszerdahelyen

"Jelenleg a megelőzés a legfontosabb, ezért a mai naptól csak egyénileg edzenek a sárga-kékek" - olvasható a DAC weboldalán . A dunaszerdahelyi MOL Akadémia vezetősége hétfőn hozta meg a döntést, hogy az utánpótlásban nem tartanak edzéseket a héten, de a felnőttek ekkor még gyakoroltak. Pénteken viszont már nekik sem kellett edzésre jelentkezniük.

"Kaptunk gyakorlatokat, amiket nap mint nap el kell végeznünk. Nem nagyon megyünk ki a lakásból, ezért itthon végzem el az erősítési gyakorlatokat, a futást pedig itt, a lakhelyemnél. Konditeremben persze minden egyszerűbb lenne, de ott még nagyobb esélye van, hogy a vírust összeszedjem" – folytatja a magyar válogatott középpályás. "Teljesen új helyzetbe kerültünk, hiszen nem tudjuk, mikor fog folytatódni a normális fociélet. Személy szerint nagyon odafigyelek a higiéniára, ha a szükség úgy hozza és kiteszem a lakásból a lábamat. Ha a mérleg egyik oldalára a családomat és az egészséget teszem, a másikra pedig a focit, akkor nem is kérdés, mit választok. Nincs nagyobb érték, mint a családunk és az egészségünk. Most az a legfontosabb, hogy mindannyian egészségesek maradjunk. Ezért kérek én is mindenkit, hogy kövesse az utasításokat, és ha teheti, maradjon otthon!"

Christening #mylove

1,566 Likes, 5 Comments - Kalmár Zsolt (@kalmar_13) on Instagram: "Christening #mylove"

Jelenelg bizonytalan, hogy mikor játszhatnak újabb mérkőzéseken Szlovákiában. A Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) elődöntőinek sorsolását is bizonytalan ideig elhalasztották. Itt a DAC mellett a Slovan, az Aranyosmarót és a Rózsahegy érdekelt. Jelen állás szerint a Fortuna Ligát április 4-én folytatnák, de látva az ország vezetése által hozott egyre szigorúbb intézkedéseket, kicsi az esély rá, hogy ez megtörténik. Az élvonalbeli bajnokságot szervező szlovákiai Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) elnöke szerint viszont csak végszükség esetén szüntetik be végleg a bajnokságot. A Šport napilap által vele készített interjút alábbi cikkünkre kattintva olvashatják el.

Csak végszükség esetén szüntetik be a Fortuna Ligát

Az utolsó információk szerint a bajnokságot a Szlovákiában hozott sporteseményeket ideiglenesen tiltó intézkedések lejárta és a válogatott szünet után április elején folytatnák. Jelen állás szerint viszont ez minden valószínűséggel nem fog megvalósulni, hiszen az óvintézkedések tovább tartanak majd. Az alábbi interjú 2020. március 14-én jelent meg.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei