Kalmár helyettese fél évre Bukarestbe került


Kristián Koštrna kölcsönben szerepel majd a Dinamo Bukarestnél.

Ahogy azt elsőként megírtuk, a DAC-ban Kalmár Zsolt hiányában a csapatkapitányi karszalagot is viselő Kristián Koštrna a román élvonalban folytatja. A Dinamo Bukarest fél évre vette kölcsön a játékost, akinek a nyáron lejár a szerződése Dunaszerdahelyen.

Koštrnát Bukarestben várják orvosira

Román sajtóértesülések szerint a dunaszerdahelyiek jobbhátvédje csupán egy lépésre van attól, hogy a Dinamo Bukaresthez szerződjön. Kristián Koštrna a Nagymihály ellen elszenvedett 5-0-ás vereség után került ki a sárga-kékek keretéből. A játékos akkor így nyilatkozott: "...hívott a sportigazgató, hogy a klub szeretné, ha befejeznénk a közös munkát.

"A DAC 1904 futballklub köszöni Koštrnának szolgálatait, amelyeket eddig a csapatunk színeiben végzett, az új állomáshelyén pedig sok sikert kívánunk neki!" – írta hivatalos oldalán a csallóközi klub.

A jobbhátvéd még az elmúlt héten így nyilatkozott új klubjáról: "Tudom, hogy a Dinamo nagy csapat Romániában, gazdag történelemmel, lelkes és fanatikus szurkolókkal. Olvastam, hogy sok bajnoki címe és Román Kupa-győzelme van és nagy meccseket játszott Európában is. Az utóbbi napokban quiz-t játszom a családtagokkal, hogy lássan, mennyire vagyok felkészülve a Dinamo történelméből."

A Dinamo Bukarest Románia második legeredményesebb klubja, korábban a hadsereg csapatának számított. Most azonban már akadnak problémáik, hiszen úgy tűnik zsinórban harmadszor maradhatnak le a felsőházi rájátszásról.

Koštrna vasárnap utazik Bukarestbe, hétfőn szeretne aláírni

Ahogy arról már pénteken beszámoltunk , Kristián Koštrna nagyon közel áll ahhoz, hogy a Dinamo Bukaresthez szerződjön. A román Gazeta Sporturilor szombaton interjút is közölt a 2019 októberében a szlovák válogatottba is behívott (sérülés miatt viszont nem tarthatott a nemzeti csapattal) játékossal. "Készen állok a játékra!

Fotó: facebook.com/FCDinamoOfficial

A rovat legfrissebb hírei