Koštrnát Bukarestben várják orvosira


A DAC jobbhátvédje Romániába igazolhat.

Román sajtóértesülések szerint a dunaszerdahelyiek jobbhátvédje csupán egy lépésre van attól, hogy a Dinamo Bukaresthez szerződjön.

Kristián Koštrna a Nagymihály ellen elszenvedett 5-0-ás vereség után került ki a sárga-kékek keretéből. A játékos akkor így nyilatkozott: "...hívott a sportigazgató, hogy a klub szeretné, ha befejeznénk a közös munkát. Ezzel kapcsolatban elmondanám, hogy a nyáron egyébként is lejárt volna a szerződésem, a DAC-nál pedig már a jövő csapatát szeretnék építeni. Megegyeztünk, hogy nem fogok tovább Dunaszerdahelyen szerepelni, elhagyom a klubot, nem is fogok már a kerettel edzeni és januártól új csapatom lehet."

Koštrna távozik Dunaszerdahelyről?

FRISS: A DAC közleményt jelentetett meg a védő helyzetéről: " A DAC huszonöt éves jobbhátvédje, Kristián Koštrna személyi okok miatt felmentést kapott a csapattal való munkavégzés alól a szezon őszi felének utolsó két hetére. A játékosnak továbbra is érvényes szerződése van a klubbal, amely 2020 nyarán jár le."

 

Erre a DAC is reagált, méghozzá így: "A DAC huszonöt éves jobbhátvédje, Kristián Koštrna személyi okok miatt felmentést kapott a csapattal való munkavégzés alól a szezon őszi felének utolsó két hetére. A játékosnak továbbra is érvényes szerződése van a klubbal, amely 2020 nyarán jár le."

Mikor az év elején a csallóköziek megkezdték a felkészülést azt a tájékoztatást adták, hogy a 26. születésnapját december 15-én ünneplő játékosnak meghosszabbították a szabadságát. 

A Dinamonak a cseh Dušan Uhrin az edzője, aki a télen már leigazolta Trencsénből (AS Trenčín) Lukáš Skovajsát. A hírek szerint a klubnál egyelőre szkeptikusak, mivel Koštrnának már volt egy komoly sérülése, amely után éppen Dunaszerdahelyen építette fel magát újra, majd az ősszel is ki kellett hagynia öt találkozót. Ha viszont az orvosin mindent rendben találnak, akkor minden bizonnyal aláírják a szerződést. Érdekesség, hogy a bukarestiek esetében már egy B-tervről is írnak. Ez pedig Mikuláš Tóth, aki legutóbb a másodosztályú Kassában játszott.

A Dinamo Bukarest Románia második legeredményesebb klubja, korábban a hadsereg csapatának számított. Most azonban már akadnak problémáik, hiszen úgy tűnik zsinórban harmadszor maradhatnak le a felsőházi rájátszásról. 

A Gazeta Sporturilor megkérdezte Sergiu Hancat, aki korábban a Dinamoban játszott, most viszont a Cracovia Krakkó játékosa, tehát már összemérhette tudását Koštrnával az Európa-liga selejtezőjében. "Tetszett a játéka, lendületes volt. Jól bánt a labdával és nem csak a vonal mellett játszott, gyakran húzódott középre. Mindenképp erősítés lesz a Dinamónak" – nyilatkozta a lengyelek 27 éves román jobbszélsője.

Oravec és Koštrna nélkül indult a felkészülés Dunaszerdahelyen

A sárga-kékek az új edző, Hélder Cristovao vezetésével kezdték meg a tavaszi edzéseket. A 3 kapus és 22 mezőnyjátékos először mérlegelésen vett részt, majd a konditeremben folytatták a munkát, végül a MOL Akadémia természetes borítású, remekül előkészített pályájára mentek át. A tréning előtt a portugál mester és Jan Van Daele is mondott néhány szót a játékosoknak.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei