Koštrna vasárnap utazik Bukarestbe, hétfőn szeretne aláírni


A DAC jobbhátvédje a jövő héttől minden bizonnyal a Dinamo játékosa lesz.

Ahogy arról már pénteken beszámoltunk, Kristián Koštrna nagyon közel áll ahhoz, hogy a Dinamo Bukaresthez szerződjön. A román Gazeta Sporturilor szombaton interjút is közölt a 2019 októberében a szlovák válogatottba is behívott (sérülés miatt viszont nem tarthatott a nemzeti csapattal) játékossal.

"Készen állok a játékra! Szükségem van még egy hét edzésre, hogy megismerkedjem az új társakkal és a szakmai stábbal. Alig várom, hogy elkezdjem végre az edzéseket. Örülök, hogy a bajnokság hamarosan kezdődik (jövő hétvégén - a szerk.). Tudom, hogy mindenképpen győznünk kell az első fordulóban az Astra ellen" – válaszolta arra a kérdésre a DAC egykori csapatkapitánya, hogy mikortól számíthat majd rá leendő edzője, a cseh Dušan Uhrin. "Semmilyen egészségügyi gondom nincs, látni fogja ezt mindenki. Alig várom, hogy elkezdhessem az edzéseket, a meccseket. Hiányzott a labdarúgás az elmúlt másfél hónapban."

Koštrna ugyan ősszel öt mérkőzést is kihagyott, de felépült, majd játszott is a Dunaszerdahelyben, a Nagymihály elleni vereség után fegyelmi okokból került ki a sárga-kékek keretéből.

A jobbhátvéd igyekszik minél többet megtudni és megtanulni a bukaresti Dinamóról. "Tudom, hogy a Dinamo nagy csapat Romániában, gazdag történelemmel, lelkes és fanatikus szurkolókkal. Olvastam, hogy sok bajnoki címe és Román Kupa-győzelme van és nagy meccseket játszott Európában is. Az utóbbi napokban quiz-t játszom a családtagokkal, hogy lássan, mennyire vagyok felkészülve a Dinamo történelméből."

A futballistát arra kérték, hogy beszéljen magáról is egy kicsit, hogy megismerhessék őt Romániában. "Erősségeim közé tartozik az egy-az-egy elleni harc, meg tudom magam védeni, nagy munkabírású játékos vagyok és erős vagyok a szerelések, becsúszások terén, a csatárok elleni küzdelemben. Szeretek felelősséget vállalni a mérkőzéseken, és ha nálam van a labda, tudom mit kell csinálnom vele és miként kell eljuttatnom oda, ahová kell (ahová akarom)."

Kristián Koštrna az interjú közben egy gólját is elküldte az újságírónak. A fentebb idézett mondatok után nem lepődnék meg, hogy ha ez a szeptemberi bombája lett volna, amelyet a szlovák U21-es válogatottnak lőtt a MOL Arénában.

DAC-SVK U21 (3:3)

„Nem mondhatnám, hogy pont így akartam, csak a kaput próbáltam eltalálni." Kristian Kostrna is bejelentkezett az Év Gólja ankétba. Íme, a tegnapi...

Fotó: Facebook, Kristián Koštrna

A rovat legfrissebb hírei