Parányi pénzbüntetést kapott a Slovan


A pozsonyiak hiába törtek zúztak, elég jól megúszták.

A fővárosi égszínkékek "szurkolói" a Zsolna elleni rangadó alkalmával bontották meg a nézőteret illetve a stadion mellékhelyiségeit. A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) Fegyelmi Bizottsága első körben még nem rótta ki a büntetést, de december 13-án már meghozták döntésüket.

A hivatalos szöveg szerint a Slovant vulgáris beakiabálások, pirotechnikai eszközök használata, a székek letörése és dobálása, különböző eszközök elégetése, a szociális helyiségek megrongálása és az ottani tárgyak kidobálása miatt 1 500 eurós pénzbüntetéssel büntetik. Továbbá egy idegenbeli mérkőzésről kitiltják a pozsonyiak szurkolóit, de ezt az ítéletet 2020.6.30-ig felfüggesztették. A találkozó kapcsán a zsolnaiak figyelmeztetést kaptak, mivel rendezői hiányosságnak minősül, hogy sikerült pirotechnikai eszközöket juttatni a stadionba, valamint kérik a klubot, hogy számoljanak be a javítási munkálatok anyagi rendezéséről. A Slovan pénzbüntetése igencsak elenyészőnek tűnik ismerve a klub remek anyagi helyzetét.

A pozsonyiakat a Slovan-DAC kapcsán is elővették. A szurkolók vulgáris bekiabálásai és durva sértései miatt figyelmeztetésben részesültek. Szintén figyelmeztették a nagyszombati (Trnava) Spartakot, mivel a Nagymihály (Michalovce) elleni találkozó előtt pirotechnikai eszközöket használtak a drukkereik. Mivel ezeket a nagymihályi Zemplín rendezői engedték be a stadionba, ők is megkapták a megrovásukat.

A FC ViOn Aranyosmarót-FK Szenice találkozó kapcsán rasszista megnyilvánulások miatt az aranyosmaróti (Zlaté Moravce) klubot 500 euróra büntették. A szeniceiek (Senica) edzőjét, Michal Ščasnýt is meghallgatták az eset kapcsán, majd vele szemben megszüntették az eljárást.

A fegyelmi tárgyaláson foglalkoztak az egyes játékosok sárga- és piros lapjaival is. A DAC panamai védője, Cesar Blackman a Slovan ellen a szezonban ötödik sárgáját kapta, amiért kirótták a szabályok szerint járó egymeccsen eltiltását, így nem lehet ott a tavaszi idény nyitányán a MOL Arénában a Szenice ellen.

Fotó: facebook.com/profutbal.sk

A rovat legfrissebb hírei