Most nem fért bele a rontott büntető, kikapott a Slovantól a DAC


A Fortuna Liga 18. fordulójában a Slovan hazai pályán fogadta a dunaszerdahelyieket.

A DAC kezdőjében nagy meglepetésre feltűnt a mindössze 18 éves ghánai Ernest Boateng, aki először kapott szerepet a sárga-kékeknél a bajnokságban. A támadó az ősszel az U19-es csapatban és itt-ott Somorján kapott lehetőséget. A sérüléssel bajlódó Dominik Kružliakot csak a cserék közé nevezte Peter Hyballa.

A mérkőzés első tíz percében a vendégeknél volt többet a labda, de lassan átvette az irányítást a Slovan. Nagy helyzetet viszont nem tudtak kialakítani Holmanék. A 15. percben Boateng ment fel fejelni a tizenhatoson belül, de letarolták a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest ahogy a múlt héten is, Eric Davis lőtte és ismét ki is hagyta. Šulla segítségével a kapufán csattant a labda.

A másik oldalon Divković került helyzetbe, de lövését fogta a hazai hálóőr. Az éllovas részéről sorra jöttek a veszélyes támadások. Előbb Šporar lövését blokkolták a védők, majd az ő passza Holmannak egy kicsit hosszú volt, de a szlovén csatár elől gyors egymásutánban Blackmannak fejjel, Oravecnek pedig lábbal is mentenie kellett.
A DAC-nál az új támadó, Boateng nem tudott helyzetbe kerülni, annál inkább a jobbhátvéd Blackman, akinek lövése nem sokkal ment fölé.

Fél óra után Holman veszélyeztetett. Előbb a szögletét fejelték ki a kapu torkából, majd a szabadrúgása a kapufáról pattant ki. A 34. percben aztán jött egy veszélyes Moha megindulás, akinek a beadására Rabiu érkezett középen és megszerezte a vezetést az égszínkékeknek. A szünet előtt Šporar fejelt még egy kapufát, így Vida Mátéék örülhettelk, hogy csak 1-0 áll az eredményejlzőn a szünetben.

Az 53. percben Šporar Holman passza után Jedličkát is ki tudta cselezni és belőtte csapata második gólját. Egy óra után jöhetett volna a következő is, amikor szinte szlalomozott a csallóközi védők között, de a DAC kapusa védte a lövését.

A nézőtérről úgy tűnt, a gyepszőnyeg nincs a legjobb állapotban, rengeteg helyen kirúgták, kitaposták a füvet a játékosok. A végjátékban a dunaszerdahelyiek ki tudtak alakítani 1-2 veszélyes lehetőséget, de Boateng lövése mellé ment, míg a beadásokra nem tudtak jól érkezni a sárga-kék támadók. A hosszabbításban Ratao ziccerénél Jedlička védett bravúrral, majd Oravec blokkolt még egyet a következő ordító helyzetnél, így maradt a 2-0.

A Slovan a Fortuna Liga utolsó őszi meccsén legyőzte a szerdahelyieket, így előnye 10 pontra nőtt a sárga-kékek előtt. Nyugodtan mehetnek majd a téli szünetre Holman Dávidék.

Fortuna Liga, 18. forduló:

ŠK Slovan Bratislava-FC DAC 1904 2-0 (1-0)
Pozsony-Nemzeti Futballstadion, 8 593 néző, v.: Chmura
Gólszerzők: Rabiu (34.), Šporar (53.)
Sárga lap: Abena (15.) ill. Blackman (32.), Jedlička (53.), Vida K. (55.)

Slovan: Šulla - Pauschek, Abena, Božikov, De Marco - De Kamps, Rabiu (Ljubičić 79.) - Daniel, Holman, Moha (Dražić 74.) - Šporar
DAC: Jedlička - Blackman, Oravec, Beskorovainyi, Davis - Vida M., Ronan - Vida K., Fábry, Divković - Boateng

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei