Egyelőre nem büntették meg a Slovant, de vizsgálják


A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) Fegyelmi Bizottsága egyelőre nem büntette meg a pozsonyiakat.

Kedden írtunk róla, hogy a Slovan szurkolói alaposan összetörték a Zsolna stadionjának vendégszektorát és környezetét. Ennek kapcsán több helyen is szóba került, hogy a pozsonyiak komoly büntetésre számíthatnak, hiszen az elmúlt héten is egy 5 000 eurós bírságot róttak ki rájuk. A klub egyébként közleményben ítélte el a vandálok tettét és kiemelte, hogy nem szeretnék, ha a szurkolóikat velük azonosítanák, hiszen a zsolnai mérkőzésen is a többség nem a rongálással, hanem a csapat biztatásával foglalkozott.

Az SFZ Fegyelmi Bizottságának döntéseiről pénteken tájékoztatott a szövetség. Egyelőre arra kérték a Slovant és a Zsolnát, hogy számoljanak be a károk megtérítéséről és elindították az ilyenkor szokásos fegyelmi eljárást. A mérkőzés ellenőre egyébként rendezői hiányosságokról, vulgáris bekiabálásokról, pirotechnikai eszközök használatáról és tárgyak égetéséről is beszámolt a károkozás mellett.

E mellett az FC ViOn Aranyosmarót-FK Szenice bajnoki kapcsán is vizsgálat indult rasszizmus miatt, Michal Ščasný, a vendégek edzője és a szurkolók között alakult ki vita az összecsapáson. Utóbbit szintén kérték, hogy számoljon be írásban a nézők nem odaillő bekiabalásairól

Rajtuk kívül az elsőligás csapatok közül a nagyszombati Spartak volt érintett. Ők a Rózsahegy elleni Miaván lejátszott találkozón a szurkolók által használt pirotechnikai eszközök és azok stadionba történő bejuttatása végett, vagyis rendezői hiányosság miatt kaptak 700 eurós büntetést.

Fotó: facebook.com/profutbal.sk

 

A rovat legfrissebb hírei