Megkezdődött a DAC nyári felkészülése


Hétfőn megkezdte felkészülését az új idényre az előző idény ezüstérmese a dunaszerdahelyi DAC

Négy héttel az előző idény végeztével újra munkába állt a DAC labdarúgócsapata, ugyanis a sárga-kékek a MOL Akadémián megkezdték nyári felkészülésüket. A négyhetes pihenő után 26 játékossal indult a DAC felkészülése az új idényre. A pihenő alatt a játékosok egyéni edzéstervet is kaptak, amit a játékosok elvégeztek. Labdával először szerdán délelőtt találkoznak a játékosok, és azonnal a kétfázisos edzésrendszerre rendezkednek be – délelőtt a pályán, délután az edzőteremben zajlanak majd a gyakorlások. A játékosok hétfőn és kedden különféle erőfelmérő és erőnléti teszteket végeznek.

A felkészülés első napján új arcok is feltűntek, ugyanis először jelentkezett edzésre a DAC új igazolása Tuboly Máté, aki a Győri ETO együttesétől érkezett Dunaszerdahelyre, legutóbb Debrecenben szerepelt. Ami a játékoskeretben bekövetkezett mozgásokat illeti, a klubtól már távozott Koné, Goure, Oddei, Diop és Černák, Kharatin szerződése pedig lejárt – az ő jövője egyelőre még nyitott. Gavrić sorsa is kérdéses, ő a Győri ETO-val kezdi a felkészülést. Redzicnek lejárt a vendégjátéka, de anyaegyesületével a Ferencvárossal folynak a tárgyalások a leigazolásáról, a fiatal magyar szélső ma visszatért Dunaszerdahelyre, számol be a dunaszerdahelyi klub hivatalos médiafelületén a nyári játékosmozgásokról.

Visszatért Dunaszerdahelyre a DAC két magyar játékosa Szendrei Ákos és Balogh Norbert, akik kölcsönben szerepeltek az NB I-ben az elmúlt idényben, Szendrei Kecskeméten, míg Balogh Kisvárdán szerepelt kölcsönben.

Az első felkészülési napon hiányzott a csapatkapitány Yhoan Andzouana és Ammar Ramadan is, akik számára nemrég ért véget a válogatott összetartás, ők további egy hét pihenőt kaptak az edzői stábtól.

A DAC kerete a felkészülés kezdetén:

Kapusok: Popović, Filipe, Kaltsas, Petráš
Védőjátékosok: Kačaraba, Csinger, Mendez, Brunetti, Yapi, Gruszkowski, Kaša, Keresztes
Középpályások: Herc, Dimun, Vitális, Tuboly, Káčer
Támadók: Trusa, Szendrei, Dolček, Balogh, Jürgens, Niarchos, Bősze, Barišić, Redzic

A DAC 1904 nyári felkészülésének a menetrendje:

Június 17., hétfő: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia
Június 29., szombat: FK Austria Wien-DAC (Bécs)
Július 6., szombat: DAC-MFK Vyškov (DAC Akadémia)
Július 12., péntek: DAC-ETO FC Győr (DAC Akadémia)
Július 18., csütörtök: az ellenfél még nincs véglegesítve

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei