Gasparovics László újra győzelmi hullámhosszon


Ismét Feketenyéken zárult az amatőr fogathajtók dél-szlovákiai versenysorozata

A felvételen a hajtó Gasparovics Kiara, a segédhajtó ezúttal a nagyapa, Gasparovics László (Képarchívum)

Az idei hatodik állomás után kialakult a bajnokság végeredménye is: akadályhajtásban a feketenyéki Gasparovics László, vadászhajtásban a felsőszeli Vankó Imre végzett az élen.

„22 fogat indult a záróviadalon, fele-fele arányban voltak a magyarországiak és dél-szlovákiai Lószerető Klubunk tagjai. A kettes fogatok akadályhajtásában taroltak a vendégek: a gencsapáti Geröly Tibor győzött Fülöp Zsolt és Novák Szabolcs előtt, csak mögöttük lett negyedik a legjobb klubtársam, Vankó Imre. Összevetés döntött az elsőségről, miután mind Geröly, mind Fülöp hibátlanul hajtott, ám a folytatásban Fülöp hibázott, így ellenfele nyugodt ráadással mehetett az elsőségért, amit újabb hibátlan hajtással meg is szerzett, megismételve tavalyi sikerét – tájékoztatta az Új Szót a történésekről Gasparovics László házigazda, klubelnök, a dél-szlovákiai amatőr fogathajtók vezéralakja, aki idei szereplésével visszatért a győzelmi hullámhosszra. – 2016 óta csak kétszer nem végeztem akadályhajtásban a bajnokság élén, egyszer, mikor unokám, Kiara volt az első, másodszor, mikor tavaly Vankó Imre versenyzett kirobbanó formában, én pedig lócsere után kerestem a korábbi helyemet a mezőnyben. Azóta új lovam, Kalifa és a korábbi, Némó egyre jobban mennek, s újra visszataláltam a sikerek útjára. Nagyon örülök, hogy ennyien hajtottak idényzárónkon. A szokatlanul nagy hidegben, nehéz, de jó pályán magas színvonalú versenyt vívtunk.”

Ezzel még nem ért véget teljesen az idény a dél-szlovákiai hajtók számára. A legjobbak közül ugyanis hárman – Gasparovics László, Kajos Sándor, Balla Szilárd – szombaton (szeptember 24.) ráadásként indul a magyarországi Pincehelyen sorra kerülő akadályversenyen. Tíz megye három legjobbja, vagyis 40 hajtó társaságában bizonyíthatnak. Végeztek már dobogós helyen, de nyerni még nem sikerült egyiküknek sem. Egyelőre...

Eredmények

Feketenyéki győztesek
– kettes fogatok, akadályhajtás (21 induló): Geröly Tibor (Gencsapáti), vadászhajtás (25): Gasparovics László (Feketenyék).

A 2022-es dél-szlovákiai bajnokság végeredménye, akadályhajtás (12 pontszerző hajtó): 1. Gasparovics László 67 pont, 2. Vankó Imre 61, 3. Kajos Sándor (Alsószeli) 40; vadászhajtás (13): 1. Vankó Imre 55, 2. Gasparovics László 51, 3. Cserge Igor (Dunatőkés, mind Lószeretők Klubja) 51.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei