Búcsú a Konferencia-ligától


A helyzetek alapján akár a továbbjutás is meglehetett volna, de cask ziccerekig jutott a DAC Bukarestben

Az FCSB Bukarestben is 1:0-ra verte a DAC-ot a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjében, így a sárga-kékek kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól.

Adrián Guľa vezetőedző két meglepetést okozott a kezdőcsapattal, a balbekk posztján ugyanis Muhamedbegovicnak szavazott bizalmat Ciganiks és Davis előtt, a balszélen pedig a szíriai Ramadan kapott lehetőséget. Kružliak távollétében Riszvanisz és Brunetti játszott a védelem közepén, Kalmár Zsolt pedig nem került be a meccskeretbe, miután kiderült: újabb szalagsérülést szenvedett, így harcképtelenné vált.

Sokkal összeszedettebben kezdte a visszavágót a DAC, mint a párharc első mérkőzését. A sárga-kékek nem ijedtek meg a szép számú hazai közönségtől, és gyorsan a vezetést is megszerezhették volna, amikor a 10. percben Balogh gyönyörű lövése a felső lécen csattant. A következő vendég helyzetre tíz percet kellett várni, de Szánthó lapos lövése a román kapu mellé gurult.

Ezután a hazaiak elkezdték többet járatni a labdát, de semmivel sem tudták meglepni a jól szervezett dunaszerdahelyi védelmet. Sőt, a következő lehetőség is a DAC-é volt, de a 26. percben Krstovic nem tudott elég erőt vinni a bal lábas lövésbe.

Aztán a 28. percben a hazaiak szerencsés körülmények között az első lehetőségükből megszerezték a vezetést: Rusu befutott a védelem mögé és a kapufára lőtt, a kipattanót pedig Cordea a hálóba pofozta – 1:0.

A gól megfogta a dunaszerdahelyieket, a hazaiak nyeregben maradtak és járatták a labdát, és különösen a sebezhetőnek tűnő Muhamedbegovic oldalán keresték a rést Veszelinov kapuja felé.

A második játékrész ziccermentes kezdést hozott, a lépéskényszerben lévő DAC nem tudta érvényesíteni akaratát. A hazaiak sok szabálytalansággal tördelték a játékot, nem engedték kibontakozni a csallóközieket és elsősorban az 1:0 megtartására koncentráltak.

A DAC ébredése a 66. perctől következett be: Krstovic jó helyzetből rúghatott szabadrúgást, de az erős lövés középre tartott, így nem okozott gondot a román kapusnak. Két perccel később a csereként beállt Nicolaescu került ziccerbe, de nem kicsit volt lassú, így megelőzték, majd Balogh éles lövése kevéssel suhant mellé.

Ugyanúgy, mint múlt héten Dunaszerdahelyen, a sárga-kékek a 60. perctől kezdve átvették a mérkőzés irányítását, többet járatták a labdát a románoknál. A 79. percben először veszélyeztetett a gólján kívül az FCSB, de a gyorsan elvégzett szabadrúgásnál Veszelinov jó ütemben mozdult ki.

A hajrában nem tudta kapujához szögezni a románokat a DAC, az FCSB így kettős győzelemmel jutott be az EKL-selejtező rájátszásába. A dunaszerdahelyiek számára befejeződött az idei nemzetközi kupaszereplés.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei