Hátrányból kezdi a visszavágót Bukarestben a DAC


Nehéz, de nem lehetetlen feladat vár a dunaszerdahelyiekre a roman fővárosban

Ha története során először egy európai selejtezősorozat rájátszásába akar jutni, akkor csütörtökön 19.30-kor Bukarestben kell kiharcolnia a továbbjutást a DAC labdarúgócsapatának az Európa-konferencialigában.

Múlt szerdán a román FCSB 1:0-ra győzni tudott a 3. selejtezőforduló első mérkőzésén a MOL Arénában. A közel 8500 néző előtt rendezett találkozón a bukarestiek több helyzetet dolgoztak ki a DAC-nál, és miután a 68. percben piros lapot kapott a hazaiak csapatkapitánya, Dominik Kružliak, az esetet követő szabadrúgásból megszerezték a találkozó egyetlen gólját. Paradox módon ezután a DAC tíz emberrel, a mérkőzés utolsó húsz percében nyújtotta a legjobb teljesítményt, de a mezőnyfölénynél többet nem tudott felmutatni, így hátrányban kezdi a találkozót.

Kružliak nélkül

Adrián Guľa együttese a hétvégén egy zólyombrőzói 0:0-s döntetlennel hangolt a bukaresti mérkőzésre. Az újonc otthonában egy alaposan felforgatott kezdővel lépett pályára  a DAC, többek között Veszelinov, Blackman, Riszvanisz, Dimun, Balogh, Szánthó, Veselovský és Krstovic is csak a cserepadon kapott helyet. Ők várhatóan mind a kezdők lesznek ma a román fővárosban, ahol a sérült Balic mellett az eltiltott Kružliak biztosan nem lép pályára sárga-kékben.

„Nagy kihívás számunkra, tudjuk, mi a tét. Még csak egy félidőn vagyunk túl, érzem a csapaton az elszántságot és az energiát. Mindent megteszünk a sikerért. A hétvégén azért rotáltunk a csapaton, hogy ma frissek legyünk” – fogalmazott Adrián Guľa a csapat szerda délutáni sajtótájékoztatóján.

A tét: a rájátszás

A román ellenfél is döntetlennel hangolt a visszavágóra: a hétvégi bajnokin 1:1-es döntetlent ért el a Mioveni otthonában, ahol Nicolae Dica vezetőedző részben tartalékos csapatot küldött pályára.

A nagy múltú román együttesnek nagy a motivációja, hiszen az elmúlt két szezonban nem tudta elérni a playoffot, idén ráadásul pocsék kezdést produkált a román bajnokságban, négy forduló elteltével csak a 13. helyen áll.

A sárga-kékek küldöttsége tegnap délelőtt busszal Pozsonyba utazott, ahonnan egy különgéppel Bukarest felé vette az irányt. Nem érvényes az idegenben lőtt gól szabálya, tehát egy egygólos DAC-győzelem esetén hosszabbítás következik. A csallóköziek történelmi tettet hajthatnak végre, hiszen továbbjutás esetén történetük során először küzdhetnének meg a csoportkörös szereplésért.

A mérkőzés játékvezetője az azeri Agajev lesz, az STV 3 élőben közvetíti a találkozót. A párharc továbbjutójára valószínűleg a norvég Viking Stavanger vár a csoportkörbe jutásért, amely a 3. forduló első mérkőzésén 5:1-re verte a Sligo Rovers csapatát.

forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei