Hátrányba került a DAC


Hazai pályán szenvedett 1:0-s vereséget a román FCSB-től a DAC a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában

A meccs kimenetele szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy a 68. percben a csapatkapitány Kružliak piros lapot kapott.

Kezdettől fogva parázs meccs volt, látszott, hogy mind a két csapat keményen fog küzdeni a győzelemért. A 18. percben szabadrúgáshoz jutott a DAC, miután Krstovicot gyakorlatilag levetkőztették a román védők. Szánthó Regő állt a labda mögé, és ballal a kapufát találta el! Tíz perccel később az FCSB-nek is volt egy nagy helyzete, a csodagyerek Octavian Popescu fordult kapura, és alig lőtt mellé.

A második félidő elején Ovidiu Popescu próbálkozott egy lapos lövéssel, de ez is elsuhant a kapu mellett. Ahogy teltek a percek, úgy lettek egyre idegesebbek a játékosok, és egyre durvább a meccs. A 68. percben Kružliaktól utolsó emberként elpattant a labda, bepánikolt, szabálytalankodott Popescuval szemben, pedig már volt sárga lapja. Kružliak értelemszerűen pirosat kapott, az FCSB pedig megszerezte a vezetést: Radunovic felívelt szabadrúgása után Tamm lőtt közelről a hálóba – 0:1. Kezdtek elszabadulni az indulatok, a vendégeknél érett a második sárga lap Edjoumának, helyette viszont a játékvezető a DAC edzőjét, Adrián Guľát figyelmeztette sárga lappal. Az utolsó öt percre Guľa pályára küldte Kalmárt és Nicolaescut is, de hiába, maradt a 0:1-es eredmény.

A visszavágót jövő csütörtökön játsszák Bukarestben.

DAC – FCSB 0:1 (0:0)

Góllövők: Tamm (69.).
Sárga lap: Riszvanisz, Kružliak, ill. Dawa, Radunovic, Edjouma, Tamm.
Piros lap: Kružliak (68., DAC).
Játékvezető: Obrenovic (szlovén), 8424 néző.

DAC:
Veszelinov – Blackman, Kružliak, Riszvanisz, Ciganiks – Dimun – Káčer, Balogh (75. Moumou) – Veselovský (86. Kalmár), Krstovic (86. Nicolaescu), Szánthó (68. Brunetti).

FCSB: Tarnovanu – Ovidiu Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Edjouma (75. Sut), Olaru – Miculescu (78. Lixandru), Octavian Popescu, Coman (46. Oaida) – Rusu (64. Stoica).

forrás: bum.sk

A rovat legfrissebb hírei