Kettőből kettő


Teljesen simán vette a feröeri Víkingur Gota jelentette akadályt a DAC futballcsapata az Európa-konferencialiga selejtezőjében

A DAC jó helyzetből várhatta a meccset, mivel az első mérkőzésen a Feröer-szigeteken 2:0-ra győzött.

Most is az első percektől irányítottak a sárga-kékek, a 14. percben Krstovic lövését védte a vendégek kapusa. A 26. percben viszont már jött az utóbbi időben menetrendszerű Krstovic-gól: a montenegrói csatár jó 18 méterről, kissé visszahúzva lőtte el a labdát a kapus mellett a hálóba – 1:0. Krstovicnak ez volt az aktuális idényben a hetedik gólja, eddig a DAC mind a hat tétmeccsén betalált. A 34. percben növelte előnyét a DAC, Veselovský távoli lövése talált utat a kapuba, de ehhez az is kellett, hogy a kapus lepkézzen egyet – 2:0. Adrián Guľa vezetőedző még a szünet előtt cserélt, Kružliak helyére Szpirosz Riszvanisz állt be, a görög védőnek ez volt az első tétmeccse DAC-mezben.

Kettős DAC-cserével indult a második félidő, Szánthó és Nicolaescu is pályára lépett, és mindjárt mind a ketten helyzetbe is kerültek, Nicolaescu lövése után a kapus Szánthó elé ütötte a labdát, de a magyarországi játékos nem találta el a kaput. A 65. percben Krstovic bombája a felső lécről levágódott, de nem a gólvonal mögé, a közönség viszont így is tombolt: csereként beállt ugyanis Kalmár Zsolt, aki 16 hónapos kihagyás után lépett újra pályára. Tíz perccel a lefújás előtt egy szöglet után jött is a lábára egy jó labda, amilyeneket a csúcsformában lévő Kalmár a kapuba szokott zúgatni – most egyelőre még csak a kapu feletti védőhálóba sikerült.

A DAC a következő fordulóban az FCSB-vel, azaz a Steaua Bukarest jogutód csapatával találkozik, az első találkozót jövő héten szerdán, 20.30-kor rendezik Dunaszerdahelyen.

Európa-konferencialiga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
DAC – Víkingur Gota 2:0 (2:0)
Góllövők: Krstovic (26.), Veselovský (34.)
Sárga lap: Blackman, Balogh, ill. A. Gregersen, B. Gregersen, Hansen.
Játékvezető: Xhaja (albán), 5076 néző.

DAC:
Veszelinov – Blackman, Kružliak (40. Riszvanisz), Brunetti, Muhamedbegovic – Káčer (46. Nicolaescu), Veselovský (65. Kalmár), Dimun – Andzouana (46. Szánthó), Krstovic (82. Balogh), Moumou.

VÍKINGUR: Reynatrod – Hansen (75. Brúnni), G. Vatnhamar, A. Gergersen, B. Gregersen (75. Jonhardsson) – Svensson, Mneney (75. Johansen), S. Vatnhamar, Turi (75. Justinussen), Ari Olsen – Andreas Olsen (75 Joensen).

Az első meccsen 2:0, továbbjutott a DAC. 

Forrás: bumm.sk

A rovat legfrissebb hírei