Megvan a lehetséges következő ellenfél


Román vagy grúz csapattal mérkőzhet a DAC a Konferencia Liga 3. selejtezőkörében

fotó: DAC 1904 / facebook

Hétfő kora délután a svájci Nyonban kisorsolták az UEFA Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének párosításait. A dunaszerdahelyi sárga-kékek sikeres továbbjutást esetén, akár még a román rekordbajnokkal is megmérkőzhetnek.

Az UEFA hétfőn kisorsolta az Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének párosításait. Ennek értelmében a Vikingur-DAC párharc továbbjutója a grúz Saburtalo és a román FCSB párharc győztesével találkozhat a harmadik selejtezőkörben. Amennyiben a papírforma beigazolódik, könnyen összejöhet a DAC-FCSB párharc.

A román FCSB kemény ellenfél lehet, hiszen a rekordbajnokról van szó, 26 alkalommal nyerték meg a román bajnokságot, valamint 24 alkalommal nyerték meg a Román Kupát.

Ha a párharc valóban összejönne, az egy pikáns összecsapás lehet, hiszen a bukaresti együttes szurkolói nem a magyarszeretetükről híresek. Több ízben is magyar gyalázó rigmusokkal hívták fel magukra a figyelmet, hiszen elég, ha csak megemlítjük a 2020-as Sepsiszentgyörgy elleni Román Kupa döntőt.

A Saburtalo és FCSB párharcában résztvevő gárdák közül a grúzok már az első selejtezőkört sikeresen teljesítették, miután kiejtették az albán Partizani együttesét, míg a román bajnokság legutóbbi idényének ezüstérmese, az FCSB egyenesen a második selejtezőkörben csatlakozik az Konferencia Liga küzdelmeihez.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a feröeri Vikingur ellen lépnek pályára a második selejtezőkörben, miután az első selejtezőkörben az északír Cliftonville gárdáját búcsúztatták.

A harmadik selejtezőkör mérkőzéseit augusztus 4-én és a visszavágókat egy héttel később augusztus 11-én bonyolítják le. A Konferencia Liga főtáblájához négy párharcot kell nyerni.

Az UEFA Konferencia Liga 3. selejtezőkörének játéknapjai:
2022. augusztus 4., csütörtök: Víkingur/DAC - Saburtalo/FCSB
2022. augusztus 11., csütörtök: Saburtalo/FCSB - Víkingur/DAC

Forrás: szurkoló.sk


A rovat legfrissebb hírei