Jedlička is ott lehet az Európa-bajnokságon


A DAC kapusa is helyet kapott a 21 éven alatti cseh válogatott Európa-bajnokságra kihirdetett keretében.

Korábban már írtunk róla, hogy Marko Divkovićot behívták a Magyarországon és Szlovéniában rendezendő kontinenstornára készülő horvát válogatott keretébe. Most pedig egy másik dunaszerdahelyi játékos, Martin Jedlička is megkapta a meghívót, számolt be a klub honlapja:

A várakozásoknak megfelelően Martin Jedlička neve is szerepel a 23 kiválasztott között, akiket a cseh huszonegy éven alatti nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Karel Krejčí nevezett az idei kontinensviadal zárótornájára.

A cseh fiatalok, akik Horvátországot megelőzve végeztek a selejtezőcsoportjuk élén, a B-Csoportba kaptak besorolást, amelynek párharcai Szlovéniában zajlanak majd. Jedličkáék ellenfele a házigazda szlovének mellett Spanyolország és Olaszország lesz. A csoportmeccseket március 24. és 31. között rendezik majd, az egyenes kieséses szakaszra pedig május 31. és június 6. között kerül sor.

„Két évig küzdöttünk a kijutásért, így érthetően továbbjutási célokkal vágunk neki a tornának. Bízom benne, hogy Olaszország ellen győzelemmel kezdjük meg a szereplést és a Szlovénia elleni összecsapást követően már a továbbjutást ünnepelhetjük. Ambiciózus és nagyon jó csapatunk van, Csehországnak régóta nem volt ennyire erős együttese ebben a korosztályban, így tehát semmiképpen sem csak kirándulni utazunk Szlovéniába” – beszélt a csapat céljairól Martin Jedlička.

A magyar válogatott keretébe Gera Zoltán a felvidéki Mocsi Attilát is behívta.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei