Hivatalos: Braun a DAC játékosa


Az amerikai légiós érkezését bejelentették Dunaszerdahelyen.

Korábban a játékos közösségi oldala és amerikai lapértesülések alapján számoltunk be róla, hogy Creighton Braun aláírt Dunaszerdahelyen. Ezt később a klub cáfolta, mint kiderült, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat még hátra van. A játékos ennek ellenére a Vasas elleni felkészülési mérkőzésen már pályára lépett.

A DAC most hivatalos honlapján jelentette be, hogy a felek aláírták a szerződést: A West Coast FC egykori labdarúgója a sikeresen abszolvált orvosi kivizsgálást követően szerződést kötött a klubunkkal, amely 2022. június 30-ig érvényes, további egyéves opcióval.

„Nagyon izgatott és boldog vagyok, amiért a DAC játékosa lehetek. Ez pályafutásom első professzionális szerződése. Eltökélt vagyok visszafizetni a klub bizalmát és szeretném a pályán nyújtott teljesítményemmel bajnoki címhez segíteni a DAC-ot. Dunaszerdahelyre akarjuk hozni a trófeát” – jelentette ki a szerződésaláírást követően a 19 esztendős labdarúgó.

„Creighton egy fiatal, érdekes és nagyon tehetséges játékos. Az Egyesült Államokban nőtt fel, édesapja német, édesanyja pedig amerikai. A vitathatatlan tehetsége mellett az intelligenciáját is kiemelném. Védekező középpályásként számolunk vele, de a védelem közepén is képes futballozni. Egy olyan labdarúgóról van szó, akiben nagy lehetőségek rejlenek, és szeretnénk neki esélyt adni a további fejlődésre. Örülünk, amiért a mi klubunkat választotta” – mondta az új erősítésről a DAC vezetőedzője, Bernd Storck.

Fotó: dac1904.sk

 

A rovat legfrissebb hírei