Braun még nem írt alá, és Malý sorsa sem dőlt még el


A Vasas-DAC mérkőzés közvetítésében hangzottak el a játékosokkal kapcsolatos információk.

Korábban amerikai lapértesülések és a játékos közösségi médiában megosztott információi alapján számoltunk be, hogy Creighton Braun Dunaszerdahelyen folytatja pályafutását. A DAC sajtófőnöke, Nagy Krisztián a klub első idei felkészülési mérkőzésén elmondta, hogy a játékos egyelőre nem írt alá, de az orvosi vizsgálatok teljesítése után erre sor kerülhet majd. A Vasas elleni mérkőzésen már bő 10 percet a pályán töltött sárga-kékben.

Szintén elhangzott, hogy Matúš Malý engedélyt kapott arra, hogy a szenicei csapattal készüljön. A két klub egyelőre nem tudott megegyezni a játékosról, de a hírek szerint egy kölcsönadásra van a legnagyobb esély. Malý 2020 júliusában egy Slovan elleni rangadón mutatkozott be csereként a felnőttek között és jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. A mindössze 19 éves védő ezt követően az utolsó két fordulóban a Zsolna és a Rózsahegy ellen is kezdő volt. A 191 centiméter magas bekk ebben a szezonban kétszer volt kezdő, hat alkalommal pedig csereként számítottak rá a bajnokságban. A 8 találkozón összesen 283 perc jutott neki, valamint a kupában 1 meccsen végig a pályán volt. Malý ahogy korábban is, kétszer a somorjai farmcsapatban is szerepelt. A dunaszerdahelyi futballista Szenicén szombaton a 23. percben csereként lépett pályára az SK Líšeň ellen, de szerdán a Zólyombrézó ellen is kapott már egy félidőnyi lehetőséget.

Nagy Krisztián elmondta továbbá, hogy Eric Davis már hazájában Panamában megműtötték és 2-3 hét múlva érkezhet vissza Dunaszerdahelyre. Szintén sérült honfitársa, a fiatal Mendez, Friede és a harmadik számú kapus Veszelinov is. Vida Máté már edzésben van, de egyelőre még nem tartott a csapattal, szombaton is különmunkát végzett. 

Nem volt ott a Vasas ellen a keretben Andrej Fábry sem, arról azonban nem esett szó, hogy ő miért volt távol. A Nyitrán nevelkedő középpályás nem tudott vezéregyéniséggé válni ´Szerdahelyen. Ősszel hatszor volt kezdő és hatszor csere a Fortuna Ligában. A 12 meccsen mindössze 510 perc jutott neki.

Az érkezők közül a Nagymihályban jó őszt produkáló Taiwo is lehetőséget kapott Angyalföldön, csak úgy, mint a Somorjáról érkező fiatal szélső, Moumou.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei