Amerikai játékost igazolt a DAC


A 19. születésnapját nemrég ünneplő Creighton Braun még decemberben írt alá a dunaszerdahelyiekhez.

Braun a tavalyi évben még az Egyesült Államok ifjúsági bajnokságaiban szerepelt, de miután a koronavírus miatt ezek leálltak, egy nemzetközi akadémiára került Mallorcára. Az International Soccer Academyn a szakmai vezetőket is meggyőzte tehetségéről, majd a DAC ajánlata is megérkezett hozzá.

A védőként, de akár középpályásként is bevethető futballista december 16-án tette közzé közösségi oldalán, hogy aláírta első profi szerződését a dunaszerdahelyi klubbal. A soccertoday.com azt írja, hogy a sárga-kékek edzője, Bernd Storck nagyon jól bánik a fiatalokkal, beépíti őket a felnőtt játékosok közé, így Braun számára is remek lehetőség a szlovák bajnokság egyik élcsapatához igazolni.

A 190 centiméter magas és 84 kilós Creighton Braun 2001. december 7-én született és korábban West Coast Futbol Clubnál szerepelt, ahol nagyon jó véleménnyel voltak róla. A csapat ottani vezetői elmondták, hogy ha a játékos egyszer elkerül Európába, biztosan megállja majd ott a helyét és nem tér vissza a tengerentúlra.

International Soccer Academy Proud to announce the signing of Creighton Braun to FC DAC @fcdac1904 — after being...

Közzétette: International Soccer Academy – 2020. december 16., szerda

Braun 2020 októberében érkezett Mallorcára és már három hét után bejelentkezett érte a DAC, majd próbajátékra hívta. A csallóközieken kívül a Schalke is megkereste a védőt. A futballistára viszont nagyon jó benyomást tettek a Dunaszerdahelyen tapasztalt körülmények és az, hogy Bernd Storck is kifejezte bízik benne és szeretné őt jobb játékossá tenni. 

A DAC egyelőre nem jelentette be a játékos leigazolását.

Fotó: facebook.com/InternationalSoccerAcademyResidency

A rovat legfrissebb hírei