Futballakadémia épül Kassán


Megszületett a megállapodás a városvezetés, a magyar befektetők és a többségi magyar tulajdonban levő FC Košice között.

Magyar befektetők jóvoltából futballakadémia épül Kassán, miután 2019 decemberében a nagy hagyományokkal rendelkező, korábban a Bajnokok Ligájában is szerepelt FC Košice legnagyobb tulajdonosa a magyar Arago Csoport lett.

Az erről szóló megállapodást Kassa városának, az FC Košice labdarúgócsapatának és a Slovak Sport Development s.r.o.-nak a képviselői írták alá. A futballakadémia a Kassai Labdarúgó Aréna közelében épül meg - tájékoztatták a befektetők az MTI-t.

A beruházás finanszírozója és megvalósítója a magyar tulajdonban lévő Slovak Sport Development s.r.o. lesz a várossal együttműködve, mely a beruházáshoz szükséges földterületet biztosítja.

"A kassai régióban óriási szükség van egy nemzetközi szinten is számottevő labdarúgó akadémiára. Azt szeretnénk, ha a helyi tehetségeknek nem kellene elhagyniuk családjukat, hogy megvalósíthassák álmaikat. Köszönettel tartozunk Kassa város vezetésének az együttműködés lehetőségért" - mondta Szabó Tamás, a Slovak Sport Development s.r.o. ügyvezetője és az FC Košice elnökségének tagja.

"Nagyon örülök hogy nemcsak a Kassai Labdarúgó Aréna építése halad előre, hanem aláírtuk ezt az utánpótlást segítő megállapodást is, amely reményeim szerint örömmel tölti el Kassa futball szerető közönségét" - hangsúlyozta Jaroslav Polaček, Kassa polgármestere.

"Szeretnénk minőségi körülményeket teremteni a helyi tehetségeknek, hogy ne kelljen máshová menniük futballozni. A kassai futball gazdag és sikeres történelemmel rendelkezik, úgy gondolom ezzel az akadémiával és az akadémia saját nevelésű játékosaival elindíthatjuk majd a futball újabb sikeres korszakát a városban" - tette hozzá Marcel Gibóda, Kassa alpolgármestere.

"Ezt a projektet történelmi mérföldkőnek tartjuk, amelyre a város futballja már régóta várt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Kassa városának a földterület, a magyar befektetőknek pedig az akadémia építéséhez szükséges pénzügyi forrásokért. Hisszük, hogy ettől a pillanattól kezdve a város futballjának szebb jövője kezdődik" - fogalmazott Dušan Trnka, az FC Kassa elnöke.

"A sport és különösen a futball a szlovákok és a magyarok életének is fontos eleme. Külön örülök, hogy ez a megállapodás a hosszú távú együttműködés alapja lesz ezen a területen. A leendő akadémia befektetés a jövőbe, befektetés tehetséges gyermekekbe és velük együtt a közös szlovák-magyar jövőbe "- mondta Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja.

Korábban már írtunk a lehetséges befektetésről, valamint az épülő kassai stadion körüli problémákról is. Az FC Košice jeleneg a szlovák másodosztály 5. helyén áll. A csapat 14 forduló alatt 7 győzelmet, 2 döntetlent és 5 vereséget jegyzett. A kassaiak hátránya 8 pont a még osztályozót érő második helyen tanyázó Liptószentmiklós mögött.

Fotó: facebook.com/kosickafutbalovaarena

A rovat legfrissebb hírei