Eltiltották Kmotríkot a DAC ellen nyújtott teljesítménye miatt


A DAC-Slovan rangadón a vendégek vezérigazgatója végig az oldalvonal mellől dirigálta a játékosokat.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a rangadó előtti napok a pozsonyiak részéről a koronavírusról és a kifogások kereséséről szóltak. Ezek után szinte teljes játékoskerettel érkezett a Slovan Dunaszerdahelyre, az edzői stáb viszont hiányzott. Stanislav Moravec és Németh Szilárd helyett viszont ifjabb Ivan Kmotrík állt a kispadnál, aki csapatvezetőként volt feltüntetve a jegyzőknyvben. Ennek kapcsán Bernd Storck is elmondta véleményét a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Az 1-1-es eredménnyel véget ért rangadó után a fegyelmi bizottság is foglalkozott a Slovan esetével. Pontosabban a kispadnál történtekkel, hiszen a szabályok szerint a vezetőedző az, aki a kispad mellett állva adhat utasításokat a pályán lévőknek, helyenként pedig a segédedző és a kapusedző segíthet neki ebben. A csapatvezető tehát ott ülhet a kispadon, de nem végezhet ilyen tevékenységet.

"A fegyelmi bizottság a Slovan futballklubot 2000 eurós pénzbüntetésre ítélte, Ifj. Ivan Kmotrík 2020. november 5-től 2021. június 30-ig nem léphet be az öltözőbe, a technikai zónába és a kispadra" – írja a Bumm.sk a Sme napilapra hivatkozva.

Fotó: facebook.com/PortalSport24.sk

 

A rovat legfrissebb hírei