Csak 2021-ben játszhat újra Vida Máté


A DAC magyar válogatott középpályása súlyos sérülést szenvedett a Rózsahegy otthonában.

A dunaszerdahelyiek szerdán 3-0-ás vereséget szenvedtek a rózsahegyiektől a Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) elődöntőjének visszavágóján, így nem jutottak be a fináléba. A mérkőzés első félidejének végén Vida Máté egy felugrás után rosszul érkezett a földre, majd a térdéhez kapott. A futballistát azonnal le kellett cserélni és mint kiderült, komoly sérülést szenvedett.

"Balszerencsés mozdulat volt, senki még csak hozzám sem ért. Egyszerűen ez egy olyan szituáció volt, amelynek nem kellett volna így végződnie. Sajnos mégis megtörtént és hosszú kihagyás vár rám" – emlékezett vissza a sárga-kékek weboldalán a 24 éves játékos.

Storcknak a kupában nem megy, kiesett az elődöntőben a DAC

A mérkőzés előtt a stadionon kívül rekedt dunaszerdahelyi szurkolók füstbombákkal és zászlókkal jelezték, hogy a még érvényben lévő korlátozások ellenére elutaztak a csapattal. A hazaiak kezdőjébe csak szlovákiai játékosokat jelölt a szintén szlovák vezetőedző. Ott volt a csatársorban a szerdahelyen nevelkedő Almási László is, aki a hétvégén megszerezte első bajnoki gólját rózsahegyi mezben.

A hatszoros magyar válogatott sportolót csütörtök reggel vizsgálták meg. Kiderült, hogy a csontok épek, de a mágneses rezonanciavizsgálat során megállapították, hogy a külső keresztszalagja teljesen elszakadt a jobb térdében. Ez alapján előreláthatólag legalább hat hónapos kihagyás vár Vida Mátéra.

"Ez az első súlyosabb sérülésem, sőt azt mondanám, hogy ez pályafutásom legelső sérülése, ha nem számítom bele az egy-kéthetes kihagyásaimat. Egy sérülés sosem jön jókor, de most kimondottan rossz időben ütött be. Úgy érzem, hogy Storck úr irányításával nagy dolgokat érhet el a csapat és személy szerint nekem is ül ez a stílus. Sajnos legközelebb ezt már csak tavasszal próbálhatom ki" – tette hozzá szomorúan Vida.

A középpályás 2018 nyarán igazolt a Vasasból a felvidéki csapathoz és gyorsan alapemberré vált. Közel két év alatt 69 tétmérkőzésen lépett pályára a dunaszerdahelyieknél, ezeken 4 gólt és 5 gólpasszt szerzett.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei