A DAC-meccsek nyolc százalékán nem születik gól


A sárga-kékek mérkőzéseinek 8,8 százalékán egyik csapat sem talált be az utóbbi öt évben.

"A svájci székhelyű CIES Football Observarory időről időre meglepi a labdarúgás szerelmeseit valamilyen érdekes statisztikával. Most éppen azt vizsgálták meg, adott bajnokságokban és a csapatok életében milyen gyakoriak a gól nélküli döntetlenek. Más szóval: mennyire szórakoztató a játék. A vizsgált periódus 2015 januárja és 2019 decembere között eltelt kvázi öt év" – írja társoldalunk, az erdélysport.hu.

A listát a gambiai Ports Authority FC vezeti, akiknek szinte minden harmadik találkozójuk 0-0-val ér véget, hiszen meccseik 29,3 százalékán nem született gólt. Európában a moldáv CSF Speranţa Nisporeni vezet, akiknek 18,6 százalékos a gól nélküli mutatójuk.

A magyar élvonal 7 százalékos átlaggal, a szlovák pedig 7,2 százalékkal áll a ranglistán. Ezzel előbbi a 34., utóbbi a 31. helyen áll az UEFA tagállamai közül. Az OTP Bank Ligában és a Fortuna Ligában is kevesebb a 0-0-ás meccs, mint mondjuk a spanyol vagy francia élvonalban. Európában a legtöbbször a montenegrói bajnokságban játszanak gól nélküli találkozókat, ott 13 százalékos az arány.

A szlovákiai pontvadászat csapatai így állnak:

  1. FC Nitra 10,2%
  2. Spartak Trnava 10,0%
  3. ŠKF iClinic Sereď 9,1%
  4. FC DAC 1904 8,8%
  5. FK Senica, MFK Ružomberok, MFK Zemplín Michalovce 7,5%
  6. FC ViOn Zlaté Moravce, FK Pohronie 6,9%
  7. MŠK Žilina 5,6%
  8. Slovan Bratislava 4,4
  9. AS Trenčín 2,5%

A dunaszerdahelyi sárga-kékek mérkőzései tehát 8,8 százalékban értek véget 0-0-val. Aki viszont a Trencsén mérkőzéseinél fogadta meg, hogy legalább egy gól születik, 97,5 százalékban sikeres fogadást tudhat magáénak.

"Ezzel szemben az észak-ír bajnokságban rendre a kiesés ellen küzdő Warrenpoint Town FC valamennyi meccsén született gól a vizsgált periódusban. Azaz öt éve nem játszottak gól nélküli döntetlen. Sorozatuk idén aztán február végén majdnem megszakadt – ám a 85. percben csak sikerült gólt kapniuk büntetőből" – írja az erdélypsport.hu, ahol az afrikai bajnokságok kiemelkedő adatairól is olvashatnak.

Fotó: instagram.com/martin_jedlicka

Európa élvonalában a DAC

A DAC európai viszonylatban is az élmezőnyben helyezkedik el a fiatal játékosok foglalkoztatottságát illetően. Ez a labdarúgó-statisztikákra szakosodott svájci székhelyű CIES Football Observatory legújabb kutatásából derül ki, amelyben 93 élvonalbeli bajnokságot és 1 292 klubot vizsgáltak meg.

A rovat legfrissebb hírei