Kalmárral közösen készül majd Vida Máté


A DAC és a magyar válogatott játékosát kérdezhették a szurkolók a Facebookon csütörtökön.

"A DAC erőnléti edzői készítenek nekünk edzéstervet, ami általában futómunka és erősítőmunka. Van egy speciális óra, ezen keresztül mérjük és küldjük el az eredményeket. Ez nem túl izgalmas, és nem is tudjuk olyan ritmusban csinálni, mintha Dunaszerdahelyen lennénk. Közben persze a labda is előkerül. Ezen a héten az említett előírt gyakorlásokat is elvégeztem, de többségben inkább labdáztam, dekázgattam, szaladgáltam a labdával, vagy épp kapura rugdostam. Jövő hét elején pedig Kalmár Zsoltival tervezünk közös gyakorlást" – írta körbe a mindennapi rutint a 24 éves középpályás.

Vida Máté beszélt még a válogatottról, a szurkolókról, a MOL Aréna hangulatáról és arról is, hogy szeretne csatlakozni a MOL Akadémián gyakorló társaihoz. 

"Rövidtávon szeretném a DAC-cal megnyerni a kupát, amihez hozzá tartozik, hogy folytatódjon a szezon. A válogatottban szeretnék továbbra is a keret tagja lenni, minél több meccset játszani, később pedig kulcsemberré válni. További célom, hogy a DAC-cal az európai kupaporondon elmenjünk minimum a play-offig, folyamatosan fejlődjünk, és egyszer végre a Slovant megelőzve bajnokok legyünk!" – vázolta a céljait a Vasas egykori futballistája.

Vida Máté - LIVE

DAC 1904 was live.

Fotó: facebook.com/fcdac

Hokistának szánták a DAC kapusedzőjét

A cseh szakember odahaza, Frýdek-Místekben az "utca gyermekeként" ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, és bár az egykori hokis édesapja azt szerette volna, ha fia is a korcsolyát és a hokibotot választja, a fiatal Martinnál a futball győzött. "Nem nagyon érdekelt a hoki. Kipróbáltam a lovaglást is, de legszívesebben a labdát kergettem."

A rovat legfrissebb hírei