Megszólaltak az új dunaszerdahelyi igazolások


A HC DAC Dunaszerdahely négy új kézilabdázója és új edzője a klub honlapján nyilatkozott.

A szerdahelyiek klubelnöke, Horváth Zoltán négy új játékost és egy új edzőt jelentett be a héten. "Az új játékos-igazolásoknál is azt az elvet szerettük volna követni, hogy a nálunk nevelkedett és a csapatban lévő fiatalok előtt példával szolgálhassanak az újak. Hiszek abban, hogy a példaképek közelsége jótékony hatással lehet utánpótlásképzésünkre is, ami a klub és a térség szempontjából is nagy kincs, amivel kiemelten foglalkozni kell és fejleszteni szükséges. A tavalyi szezon összeállításában többségében még utánpótlás korú játékosokon volt a döntő pillanatok nagy terhe. Feljődésükhöz arra van szükség, hogy felszabadultan tudják adni tudásuk legjavát, az érkező csapattagokkal ez a lehetőség is adott lesz fiataljaink számára" – olvasható Horváth nyilatkozata a klub weboldalán.

Az Eger női csapatától érkező edző, Debre Viktor három év után döntött a váltás mellett. A szakember első évében feljuttatta csapatát a magyar élvonalba, és az idei évben is az élen állt az idő előtt véget ért NB I/B-s szezonban. "Egy feltörekvő csapathoz érkezem, amelyik komoly tervekkel rendelkezik, és egy edzőnek igazi kihívást jelent megfelelni a kitűzött céloknak. A feladat egy eredményes, jó csapat felépítése. Fontos, hogy megfeleljünk az elvárásoknak és, hogy kiszolgáljuk a közönségünket. Az álmok csak akkor válnak valóra, ha azért sokat teszünk. Példát kell mutatnunk minden szinten, és emellett minél több gyerekkel kell megszerettetnünk ezt a szép játékot a régióban, mert ez is a mi felelősségünk és dolgunk. A kitűzött célokat csak együtt érhetjük el, vezetők, edzők, játékosok és a szurkolók."

Bízik Réka, a szlovák válogatott játékosa az előző évben az EHF-Kupában is szerepelt az Érddel. "Nagy megtiszteltetés játszani egy felvidéki csapatban. Testvérem csak dicsérte a klubot, így nem sokáig gondolkodtam a megkeresés után. Úgy gondolom, ha a klub, az edzők és a játékosok megtalálják a közös hangot, akkor bármire képesek lehetünk. Nagyon pozitív vagyok és kézilabda-éhes, tehát nagyon várom, hogy kezdődjön az idény" – mondta az egy évre aláíró balszélső.

A párkányi születésű szlovák válogatott kapus, Oguntoye Viktória Debrecenből érkezik. "Örülök a Dunaszerdahely megkeresésének. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, mert Magyarország a második otthonom, azonban hosszútávú perspektívát vázoltak felém, ami nagyon szimpatikus számomra, és a céljaim eléréséhez minden feltétel adott, beleértve a szakmai stábot is. Remélem, hamarosan elindulhat a közös edzés az új csapatommal, amit már nagyon várok" – jelentette ki a hálóőr, akire hosszabb távon kapusedzőként is számítanának ´Szerdahelyen.

A korábbi magyar junior válogatott jobbátlövő, Élő Beatrix Ausztriából szerződött a Csallóközbe: "A teljes szezont figyelemmel követtem, nagyon szimpatikusnak tűnt a csapat. Szerettem volna közelebb kerülni a családomhoz és az otthonomhoz, így jónak tűnt a kapcsolat felvenni egymással. Szerencsére hamar sikerült közös nevezőre jutnunk, aminek nagyon örültem. Nagyon várom már az új szezont, hogy elkezdjük a közös munkát, és ami még plusz örömmel tölt el, hogy régi csapattársakkal is együtt játszhatok, (Mosonmagyaróváron együtt játszott a Bízik testvérekkel – a szerk.), akiket mind játékosként mind pedig emberileg nagyon szeretek. Izgatott vagyok az új kihívás miatt, szeretnék szintet lépni, ezért remélem, a jelenlegi helyzet miatt a nyári alapozást zökkenőmentesen el tudjuk kezdeni."

A szlovák válogatott Kristína Pastorková idén még ellenfélként szerepelt a HC DAC ellen. A cseh Veselítől érkező beálló 2+1 éves kontraktust írt alá: "Tetszik a klub koncepciója, és a munka, amit az egyes korosztályokban végeznek, illetve pozitív számomra a klub háttere is. Ellenfélként volt alkalmam megtapasztalni az itt uralkodó nagyon jó atmoszférát, a döntésemben ez is közrejátszott. Láthattuk már ebben az igényben, hogy a női csapatban nagy a potenciál, és azt is, hogy a teljesítményük mérkőzésről mérkőzésre javult. Nagyon örülök ennek az együttműködésnek, igazi kihívás számomra, ezzel együtt nagy felelősség is, hogy megháláljam a klubnak a lehetőséget, és bízom abban, hogy teljesítem a velem kapcsolatos elvárásokat. Saját teljesítményem javulásával szeretnék minél inkább segíteni a csapatnak abban, hogy közösen elérjük céljainkat."

Security Check Required

(null)

Fotó: facebook.com/SlovakHandballFederation

Válogatottakkal erősítik a keretet Dunaszerdahelyen

Az újonc dunaszerdahelyiek történetük során először szerepeltek az idő előtt lezárt idényben a közös cseh-szlovák MOL Ligában. A sárga-kékek szépen helytálltak és több meglepetést is okoztak, legyőzték többek között a szlovák bajnok Nagymihály csapatát. Végül a 10. helyen zárták a szezont, a szlovákiai csapatok közt pedig a 3. helyet foglalták el.

A rovat legfrissebb hírei