Válogatottakkal erősítik a keretet Dunaszerdahelyen


A HC DAC Dunaszerdahely klubelnökével a szerdai Športban olvashattunk interjút.

Az újonc dunaszerdahelyiek történetük során először szerepeltek az idő előtt lezárt idényben a közös cseh-szlovák MOL Ligában. A sárga-kékek szépen helytálltak és több meglepetést is okoztak, legyőzték többek között a szlovák bajnok Nagymihály csapatát. Végül a 10. helyen zárták a szezont, a szlovákiai csapatok közt pedig a 3. helyet foglalták el.

A DAC-nál viszont már előre tekintenek és a csapat megerősítésén dolgoznak. A klubelnök, Horváth Zoltán a szlovák sportnapilapnak elmondta, hogy náluk folytatja pályafutását a szlovák válogatott párkányi kapusa, Oguntoye Viktória. A Debrecenből szerződése lejárta után távozó kézilabdázó két évre írt alá, de szerződése további opciót is tartalmaz. "Egy jövőbeni együttműködés lehetőségét is felvázoltuk neki. Pályafutása befejezése után kapusedzőként folytathatná nálunk" – nyilatkozta a klubelnök.

Szintén érkezik Bízik Réka, aki az elmúlt idényben még Érden játszott, ráadásul az EHF-Kupában is szerepelt. A 2019-ben a csapathoz érkező Bízik Boglárka testvére egy éves szerződést kötött, amely szintén tartalmaz opciót. A naszvadi balszélső szintén tagja a szlovák válogatottnak. Ezen hírek tudatában nem lehetett véletlen, hogy mindketten ott voltak márciusban a szerdahelyiek Poruba elleni bajnokiján.

Véget ért a kézilabdázók idénye is

A szövetség végrehajtó bizottsága 2020.3.30-án egyhangúan úgy döntött, hogy véget vet a 2019/2020-as szezonnak. Mivel a szabályok szerint nem tudták befejezni a SZH által szervezett bajnokságokat, azokban nem hirdetnek bajnokot. A pontvadászatok eredményeit törlik. Ezek értelmében nem jut fel és nem esik ki senki, a következő idénynek a jelenlegi formában vághatnak neki a klubok.

 

Erősítés érkezik a beállókhoz is, méghozzá a szintén szlovák válogatott Kristína Pastorková személyében. A 2016-ban a bajnokság tehetségének választott játékos Csehországból tér vissza Szlovákiába. Az ő esetében a szerződés hosszáról még tárgyalnak a felek.

A korábbi magyar junior válogatott Élő Beatrix is Dunaszerdahelyre teszi át székhelyét. A még mindig csak 23 éves jobbátlövő Ausztriából, a Hypo Niederösterreich csapatától érkezik a Felvidékre. "Szerettük volna, ha jobbátlövőben balkezessel tudunk felállni, hiszen Juhos Kata távozása után nem volt ilyen játékosunk. Most viszont kettő is lesz, hiszen Élő mellett az szülési szabadsága után visszatér Juhos is, akivel jobbszélsőként számolunk" – mondta Horváth Zoltán.

A kispadon is történik majd változás. A spanyol Xavi Menát a magyar Debre Viktor váltja. A rutinos szakember Magyarország mellett korábban Spanyolországban is edzősködött. Debre két évre kötelezte el magát.

A csapattól egy játékos távozik majd, Kozma Dominika. Az átlövő egy éve érkezett és 63 góllal segítette a csapatot a MOL Ligában.

Ami a célokat illeti, arról így nyilatkozott a HC DAC vezetője: "Jelenleg nálunk is vannak takarékossági intézkedések, amelyet a játékosok és a klub többi dolgozója is elfogadott. A következő évben szívesen javítanánk a teljesítményünkön. A célunk az első hat helyen végezni, az azt következő szezonban pedig már az első hármat tűzzük ki magunk elé."

Szeretne még világversenyen szerepelni Bízik Réka

A naszvadi származású Bízik Réka azon szlovákiai játékosok közé tartozott, akik a 2019/2020-as idényben kipróbálhatta magát az EHF-Kupában. Az Érd színeiben a legjobb nyolc közé jutás nem sikerült, de a balszélső 7 góllal segítette csapatát a nemzetközi kupában. A bajnokságban annak lezárása előtt 18 mérkőzésen 43 gól állt a neve mellett.

Fotó: Facebook-Kisricso

A rovat legfrissebb hírei