Erdélyi edző ülhet le a DAC kispadjára?


Erősödik a pletyka, miszerint Bölöni László ülhet le a sárga-kékek kispadjára.

A Dunaszerdahelynél télen nevezték ki vezetőedzővé a portugál Hélder Cristóvaot. A 49 éves szakember a német Peter Hyballát váltotta és eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

A játékosként a Benficában és a portugál válogatottban is maradandót alkotó Hélder már a felkészülési időszakban sem lett túl közkedvelt a szurkolók körében. A Dunaszerdahelyen nagy népszerűségnek örvendő Peter Hyballa utódja azonban a tétmérkőzéseken sem tudta hozni az eredményeket. A bajnokságban három döntetlen és egy vereség a mérlege, a kupában egyszer győzött, a másodosztályú Poprád ellen.

Ezek fényében nem lenne meglepő, ha körülnéznének az edzői piacon a DAC vezetői, bár korábban elmondták, hogy bíznak abban, hogy Hélder a nemzetközi szereplésre sikeresen felkészíti a csapatot és tovább juthatnak majd az Európa-liga-selejtezőben mint az előző években. A Szaúd-Arábiából érkező tréner jelenleg Portugáliában tartózkodik, a Fortuna Liga leghamarább június elején folytatódhat.

Csütörtökön több helyen felerősödött a pletyka, hogy az erdélyi Bölöni László veheti át a csallóközi csapat irányítását. Erről este a Nemzeti Sport is beszámolt: "A Nemzeti Sport úgy értesült, Bölöni László neve is felvetődött a DAC-nál lehetséges vezetőedzőként."

A magyar edző 2017 óta a belga Royal Antwerpnél dolgozik, szerződése viszont az idei szezon végéig szól. Bár korábban úgy tűnt lefújták a Jupiler League küzdelmeit, végleges döntés még nem született. Bölöni csapata 29 fordulót követően a negyedik, Európa-liga-selejtezőt érő helyen áll, valamint bejutott a Belga Kupa döntőjébe, amelyben az FC Bruges lenne az ellenfele.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a 67 esztendős edző pénteken tárgyal majd belga csapatával és nagyobb az esély arra, hogy nem vált klubot.

 

Fotó: Royalantwerpfc.be

Európa élvonalában a DAC

A DAC európai viszonylatban is az élmezőnyben helyezkedik el a fiatal játékosok foglalkoztatottságát illetően. Ez a labdarúgó-statisztikákra szakosodott svájci székhelyű CIES Football Observatory legújabb kutatásából derül ki, amelyben 93 élvonalbeli bajnokságot és 1 292 klubot vizsgáltak meg.

A rovat legfrissebb hírei