Véget ért a kézilabdázók idénye is


A Szlovák Kézilabdaszövetség (Slovenský Zväz Hádzanej - SZH) hétfőn bejelentette, hogy véget értek a kézilabda bajnokságok.

A szövetség végrehajtó bizottsága 2020.3.30-án egyhangúan úgy döntött, hogy véget vet a 2019/2020-as szezonnak. Mivel a szabályok szerint nem tudták befejezni a SZH által szervezett bajnokságokat, azokban nem hirdetnek bajnokot. A pontvadászatok eredményeit törlik.

Ezek értelmében nem jut fel és nem esik ki senki, a következő idénynek a jelenlegi formában vághatnak neki a klubok.

A Cseh Kézilabda-szövetséggel (ČSH) történt egyeztetés után a MOL Liga 2019/2020-as szezonját is befejezettnek tekintik, mivel a két ország közti utazás tiltása méginkább megnehezíti a bajnokság hátralévő mérkőzéseinek lejátszását, az országokon belüli nehézségeken túl.

A férfiaknál és a nőknél a Szlovák Kupa négyesdöntőit egy augusztusi időpontra halasztják, hiszen ezekben már kialakult a csapatok mezőnye, így azokat a következő szezon megkezdése előtt minden bizonnyal le tudják majd bonyolítani.

A szövetség mérlegelte a koronavírusos-megbetegdések miatt kialakult helyzetet és ezek után jutott a fentebb leírt döntésekre. A játékosok jelen állás szerint április végéig nem edzhetnek majd együtt, amely nagyban hátráltatja a csapatok felkészülését. A SZH úgy gondolja, az önkéntes karantén feloldása után még legalább egy hónap közös felkészülésre szükség lenne, hogy a játék a megfelelő színvonalon tudjon újra indulni. Ezek után pedig nincs idő bejfejezni a bajnokságokat, ráadásul közel sem biztos, hogy májusban újra kinyithatnak az iskolák, a tornatermek és a sportcsarnokok. Szlovákia így Norvégia, Lengyelország, Svájc és Németország (női bajnokság) után döntött úgy, hogy nem folytatják a megkezdett idényt.

A szövetség igyekszik segíteni a csapatokon, és reméli, hogy az esetleges problémák megoldásában a kormány döntései is támogatóak lesznek.

A közös cseh-szlovák női pontvadászatban, a MOL Ligában első idényét töltötte a HC DAC Dunaszerdahely, amely a 10. helyen állt a 14 csapatos bajnokságban annak megszakításakor. Straka Máriáék a harmadikok voltak a szlovák csapatok közt.

Az 1. ligában a csallóközaranyosiak a harmadik, a naszvadiak az ötödik helyet foglalták el. A mindössze háromcsapatos 2. ligában Nyárasd az élen állt.

Fotó: facebook.com/sportnaplo

 

A rovat legfrissebb hírei