Jövőre nem indul a szlovák bajnokságban a MAC Újbuda


A koronavírus-járvány hatására visszalép a szlovák jégkorongliga következő idényétől, és az Erste Ligában szerepel a MAC.

"Az ismert okok miatt - a járvány és annak gazdasági, társadalmi hatásai - az anyagi háttér bizonytalanná vált, valamint ellentmondásos hírek érkeztek a szlovák bajnokságról is, így azt a döntést hozták a MAC Újbuda tulajdonosai, hogy a csapat visszalép a Tipsport Extraliga jövő évi küzdelmeitől" - jelentett be hétfőn közösségi oldalán az újbudai együttes.

A közlemény kiemelte, az új, fele-fele arányban a MAC Jégkorong Akadémia és KMH Sportegyesület érdekeltségében lévő csapat - amely a Hokiklub Budapest Erste Ligás licencét viszi tovább -, általános igazgatója és egyben vezetőedzője Kangyal Balázs, másodedzője pedig Marton Tibor lesz. Az együttes MAC HKB Újbuda néven indul az Erste Ligában, ahová be is adta hivatalos nevezését.

Mégis indulna a szlovák bajnokságban a DVTK

A miskolci klub honlapján Nagy Ádám általános igazgató kiemelte, a koronavírus-járvány okozta körülmények ellenére továbbra is elhivatottak a szlovák bajnokságban (Tipsport Liga) való szereplés kapcsán, de minden lehetséges forgatókönyvre felkészülve a határidőig beadják a nevezésüket a magyar bázisú Erste Ligába is.

A beszámoló alapján a csapat gerincét MAC-nevelésű, Erste- és Extraligás tapasztalattal rendelkező fiatal játékosok alkotják majd, egyúttal érkezni fog egy teljes sornyi húzóember is.

Az elmúlt két idényben a szlovák élvonalban szerepelt a MAC Újbuda: Majoross Gergely vezetésével a tavalyi idényben a negyeddöntőben maradt alul a Zólyom elleni párharcban, míg a legutóbbi, a világjárvány miatt idejekorán véget ért szezonban tizedikként zárt a 13-as mezőnyben.

Az eddigi vezetőedző a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott: elsősorban gazdasági okok állnak a döntés mögött.

"Egyszerűen csak úgy érezzük, ma nagyon nagy a bizonytalanság, és nem merünk felelősen belevágni egy olyan szezonba, mint amilyenek mögöttünk vannak" - fogalmazott Majoross. Elárulta: az "előremeneküléssel" túl nagy rizikót vállalnának, a létüket kockáztatnák.

"Ezért született az a döntés, hogy ez a projekt egy évig pihenjen" - mondta. Kiemelte: jó lehetőség lesz a magyar fiatalok számára, hogy felkerülhetnek a nagycsapatba.

"Az igazi az lett volna, ha efölött megmarad a Tipsport Liga-csapat is, és végre nálunk is megvalósul az utánpótlás-akadémia, Erste Liga, Tipsport Liga, ami Fehérváron megvalósul az osztrák bajnoksággal, ez nagyon ideális mix lett volna" - fejtette ki.

A játékosokat, alkalmazottakat átmentik az eredetileg farmcsapatnak szánt Erste Liga-együttesbe, a 2021/22-es szezonra pedig remélhetőleg "választ kapnak nagyon sok kérdésre", és addigra összeáll egy olyan projekt, ami a lehető legmagasabb szinten tud majd versenyezni.

Fotó: facebook.com/tipsportligaofficial

MAC Újbuda felnőtt jégkorong csapata

Kedves szurkolóink, este is van, hosszú is volt és kellően eseménydú... s a mai nap, szóval írhatok ilyeneket kivételesen, most az egyszer nézze el mindenki. Délután óta a telefont le sem veszem a töltőről, már újra lemerül, sms, chat, whatsapp, viber- minden fronton támadás van-, éppen csak füstjeleket nem kaptam még vagy lármafák nem gyúltak!

A rovat legfrissebb hírei