Mégis indulna a szlovák bajnokságban a DVTK


A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovák mellett a magyar Erste Liga következő idényére is beadja a nevezését.

A miskolci klub honlapján Nagy Ádám általános igazgató kiemelte, a koronavírus-járvány okozta körülmények ellenére továbbra is elhivatottak a szlovák bajnokságban (Tipsport Liga) való szereplés kapcsán, de minden lehetséges forgatókönyvre felkészülve a határidőig beadják a nevezésüket a magyar bázisú Erste Ligába is.

"Az alapvető célunk, hogy a hároméves program harmadik évében is Európa egyik legerősebb bajnokságában szerepeljünk" - utalt a szlovák ligára Nagy Ádám. Hozzátette, amennyiben a gazdasági, illetve utazási körülmények adottak lesznek, úgy - a magyar szövetséggel és az Erste Ligával egyeztetve - a szlovák központú liga következő szezonjára is beneveznek.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke a sorozat honlapján kifejtette, az lenne az optimális, ha minden vissza tudna térni a normális mederbe.

"Az erdélyi csapatok részvételével egy erős Erste Liga indulna el, míg három együttesünk külföldi ligában szerepelhetne, ez segíti a magyar hoki fejlődését" - utalt a miskolciakhoz hasonlóan szintén a Tipsport Ligában érdekelt MAC Újbudára, valamint az osztrák bajnokságban szereplő Hydro Fehérvár AV19-re.

Kiemelte, a következő szezonban is számítanak az erdélyi csapatok részvételére.

"Várjuk őket. Fontosak nekünk, büszkék vagyunk arra, hogy az Erste Ligában szerepelnek, a csapatok színvonala és a szurkolói bázis is komoly tényező" - nyilatkozta. A liga hangsúlyozta, hogy hétfőig lehet nevezni a magyar bázisú nemzetközi bajnokság következő idényére, amit több csapat már meg is tett.

Hozzátették, az Erste Liga és a magyar szövetség vezetősége folyamatosan elemzi a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, illetve egyeztet az erdélyi együttesekkel is, és a fejlemények ismeretében dönt majd az új szezon pontos menetrendjéről.

Érdekesség, hogy az elmúlt héten Richard Lintner a bajnokságot szervező Pro-Hokej elnöke elmondta, hogy minden bizonnyal a két magyarországi csapat, a DVTK és a MAC a következő idényben nem indul majd a szlovák élvonalban. A felek szerették volna megtalálni a megoldást, így Lintner arról beszélt lehet újratárgyalják a feltételeket.

Fotó: facebook.com/dvtkjegesmedvekofficial

A rovat legfrissebb hírei