A jövőben együttműködik majd az MTK és a felvidéki válogatott


A Felvidéki Labdarúgó Egyesület Facebook-oldalán jelentette be, hogy együtt dolgozik majd az MTK-val.

"Újabb mérföldkőhöz érkeztünk! A legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egy ilyen patinás, nagy múltú csapat, mint az MTK nyújt majd segítő kezet nekünk. Megalakulásunk óta sok minden történt velünk. Voltak szép pillanatok, felemelő érzések, de megéltünk kudarcot és nehézségeket egyaránt.

Azt mondják, hogy a bajban ismerszik meg a barát. Nem lenne most határzár, akkor egy közös képpel jelentenénk be budapesti barátainkkal, hogy a Felvidéki Válogatott és az MTK mától kezdve együttműködnek és segítik egymást." – olvasható az FLE bejegyzésében. 

Nagy Dávid, a Felvidéki Labdarúgó Egyesült elnöke portálunknak elmondta, hogy egy út kezdetén járnak, amely bizakodásra ad okot: "A válogatottnak meg volt a komplett ez évi programja, melynek már voltak közös pontjai, eseményei az MTK-val. Ezeket sajnos a járvány miatt törölni, ill. halasztani kellett. Mindenesetre amint rendeződik a helyzet megkezdjük a tényleges együttműködést, amely alakítása csak rajtunk múlik. Lehetnek ezek meccsek vagy más események. Esetleg személyes átfedések. Ez a jövő zenéje."

A felvidéki válogatott idei egyik fő eseménye lett volna a 2020. június 20. és 28. között Karintiában rendezendő EUROPEADA, az őshonos európai kisebbségek labdarúgó-bajnoksága. Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a FUEN által szervezett tornát a hírek szerint 2021-ben tartják majd meg.

Az MTK jelenleg a Merkantil Bank Liga, vagyis az NB2 első helyén áll. Kanta Józsefék előnye 5 pont a második helyen álló Budafok előtt. A budapesti kék fehérek 23-szor nyerték meg a magyar élvonalbeli bajnokságot és 12-szer a Magyar Kupát.

Fotó: facebook.com/felvidekilabdarugoegyesulet

A felvidéki válogatott is ott lesz a júniusi Eb-n

Az EUROPEADA-t, az őshonos európai kisebbségek labdarúgó-bajnokságát negyedik alkalommal szervezi meg az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a FUEN. A Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) 2016 után ismét ott lesz majd a 2020. június 20. és 28. között Karintiában rendezendő tornán. A döntőre a hírek szerint a Klagenfurtban kerül majd sor.

A rovat legfrissebb hírei