A felvidéki válogatott is ott lesz a júniusi Eb-n


A felvidéki futballisták már készülnek az Ausztriában tartandó EUROPEADA-ra.

Az EUROPEADA-t, az őshonos európai kisebbségek labdarúgó-bajnokságát negyedik alkalommal szervezi meg az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a FUEN.

A Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) 2016 után ismét ott lesz majd a 2020. június 20. és 28. között Karintiában rendezendő tornán. A döntőre a hírek szerint a Klagenfurtban kerül majd sor. A férfi mezőnyben 24 csapat, a nőiben 7 gárda méri össze tudását.

Nagy Dávid, az FLE elnöke a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban elmondta, hogy céljuk a végső győzelem. A keretről egyelőre még keveset lehet tudni, de közel száz játékossal állnak kapcsolatban a megyei szinttől egészen az élvonalig, így terveik szerint egy másodosztályú klub szintjét megüti majd a felvidéki válogatott.

A Reggeli Start stúdiójában ott volt Harsányi Zoltán is, aki jelenleg az NB III-as Lipóti Pékség SK labdarúgója. A korábban többek között Dunaszerdahelyen, Mezőkövesden, Nyíregyházán és a Puskás Akadémiánál is megforduló támadó ott lesz majd a FUEN által kiírt Európa-bajnokságon is.

Security Check Required

(null)

 

A szakmai stáb biztosan megújul. A korábbi szövetségi kapitány Molnár László lehetséges utódaival jelenleg is zajlanak a tárgyalások. Nagy Dávid elmondta, hogy felvidéki és magyarországi szakemberek is vannak a kalapban, és arra is jó esély mutatkozik, hogy egy jelenlegi NB II-es csapattal is szorosabbá váljon az együttműködés a jövőben, akár edzői, akár egyéb más szakmai szinten.

A 2020-as EUROPEADA csoportjai már ismertek. A felvidékiek a magyarországi németekkel, a Szerbiában élő horvátokkal és a Burgenlandban élő horvát közösség válogatottjával a D-jelű négyesbe kerültek.

EUROPEADA 2020

Facts about the North Frisians... - The North Frisians live on the ... west coast of Schleswig-Holstein in Germany - Also the islands Sylt, Föhr, Amrum and Helgoland and a number of small islands, the "Halligen" are part of the area where North Frisian is being spoken.

 

A Digi Sport említett beszélgetését ezen a linken nézhetik vissza.

Fotó: facebook.com/europeada2020

A rovat legfrissebb hírei