A határon túl figyeli az eseményeket a komáromiak sportigazgatója


Vincze Istvánnal, a KFC Komárom szakemberével a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapja közölt interjút.

"Az első tavaszi forduló után a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) felfüggesztette a bajnoki kiírásokat a koronavírus-járvány miatt. Játékosaink azóta egyéni edzésterv szerint készülnek. A labdarúgóinkkal és a vezetőedzőnkkel folyamatosan beszélek telefonon, személyesen sajnos nem érintkezhetünk. A magyar–szlovák határzár miatt nem tudok átmenni Révkomáromba. Több játékosunk is Magyarországon végzi edzésmunkáját, néhányan Pozsonyban készülnek, többen pedig ott maradtak a városban. Az SFZ kérdőívekkel mérte fel a klubok álláspontját a bajnokságok folytatásáról. A szervezet jelenleg az UEFA döntésére vár és ennek ismeretében fognak ülésezni április 27-én. A szlovák harmadosztályban, az amatőrök már befejezték a szezont, s nem lesz feljutó a másodosztályba. Sok együttes nagyon nehéz helyzetbe került. A Pozsonyligetfalu (Petržalka) például elküldte a játékosait" – kezdte az 53 éves sportigazgató, aki korábban több évet is dolgozott a felcsúti akadémián.

Vincze szabadidejében sokat kertészkedik és igyekszik túlélni a futballmentes időszakot. Ez nehezen megy számára is, de jelenleg véleménye szerint is az egészség a legfontosabb. Elmondása szerint a KFC számára a városi önkormányazttól származó támogatásokat harminc százalékkal csökkentették januárban, de ők egyelőre nem nyúltak hozzá a fizetésekhez. "Mi sem vagyunk könnyű helyzetben, mi is kivárunk. A várossal nem írtuk még alá a szóló támogatási szerződést."

"Vannak szlovák élvonalbeli csapatok, amelyek azt hirdetik, hogy két héten belül el tudnák ismét kezdeni a bajnoki versenyfutást, szerda-szombat ritmusban. Ez szerintem a másodosztályban kivitelezhetetlen. Kell egy felkészülési időszak, mert az egyéni edzésprogram nem helyettesíti az igazi tréningeket. Az egészségügyi előírások betartásáról még nem is beszéltünk: olyan buszt még nem találtak fel, amelyen a másfél méteres távolságok betartásával felférne egy egész csapat. A koronavírus-járvány betegeinek száma is folyamatosan emelkedik, ezt is figyelembe kell vennie a Szlovák Labdarúgó-szövetségnek. Ki fogja vállalni a felelősséget, ha valamelyik játékos megfertőződik? Nem tudom mi a helyes megoldás, de a döntés meghozása is hihetetlenül nehéz lesz. Tisztában kell lenni vele, hogy nem lesz mindenki számára igazságos döntés" – elemezte a Puskás Akadémia honlapján a helyzetet a játékosként Olaszországban, Belgiumban és Portugáliában is légióskodó Vincze István.

Fotó: facebook.com/FourFourTwoHungary

Világi a Fortuna Liga és az egész labdarúgás jövőjéről is beszélt

Világi Oszkár pénteken ünnepelte 57. születésnapját. Szombaton a szlovák sportnapilapban jelent meg vele egy hosszabb interjú . Szóba kerültek a dunaszerdahelyi fizetéscsökkentések és a folytatás lehetőségei is. Ahogy minden klub, nehezen. Nem játszunk, nem edzünk. Természetesen ez kiesést okoz a bevéteknél, hiszen a hazai mérkőzéseinken magas nézőszámaink voltak.

A rovat legfrissebb hírei