Már a következő idényre jelentettek be játékosokat az újváriak


Bár jelenleg egész Szlovákiában és szinte egész Európában szünetel a sportélet, Érsekújvár már előre gondolkodik.

Március 11-én jelentették be, hogy nem fejezik be a Tipsport Liga 2019/2020-as szezonját, majd később kihirdették, hogy jégkorongban így a felsőház tabelláját vezető HC '05 iClinic Banská Bystrica (Besztercebánya) lett a bajnok. A HC Mikron Érsekújvár a 11. helyen végzett. Ezek után arra lehetett számítani, hogy a klubok következő néhány hónapja inkább a túlélésről szól majd. Ennek ellenére az újvári bikák máris elkezdték építeni új csapatukat és több játékossal már szerződést is kötöttek a következő idényre.

Elsőként a csapatkapitány, Juraj Jurík maradását jelentették be. A támadó az idő előtt véget ért bajnokságban 30 pontot hozott össze, 9 gólja mellett volt 21 asszisztja is.

A cseh Filip Bajtek is aláírt már a következő évre. A 28 éves támadó 2019/2020-ban 52 meccsen 28 pontot gyűjtött, 11 gól és 17 assziszt állt a neve mellett.

Szintén az újváriakat erősíti majd az ősztől Patrik Rogoň, aki 17 ponttal zárta a rövidre sikerült idényt, 8 gól és 9 asziszt volt a mérlege a 23 éves hokisnak.

Fotó: facebook.com/HockeyClubNoveZamky

Bajnok a Besztercebánya

A klubvezetők szerdán határoztak róla, hogy a középszakasznál járó bajnokságot nem folytatják, és az idény anélkül ér véget, hogy bajnokot hirdetnének. A Szlovák Rádió és Televízió (Rozhlas a televízia Slovenska, RTVS) sportal foglalkozó Facebook-oldala közölte a hírt, hogy a Tipsport Liga vezetősége úgy döntött, hogy nem csak felfüggesztik, hanem végleg megszakítják a hoki liga küzdelmeit.

A rovat legfrissebb hírei