Bajnok a Besztercebánya


Mégis lett bajnok a jégkorong Tipsport Ligában.

A klubvezetők szerdán határoztak róla, hogy a középszakasznál járó bajnokságot nem folytatják, és az idény anélkül ér véget, hogy bajnokot hirdetnének.

Nem játsszák végig a Tipsport Liga idei szezonját

A Szlovák Rádió és Televízió (Rozhlas a televízia Slovenska, RTVS) sportal foglalkozó Facebook-oldala közölte a hírt, hogy a Tipsport Liga vezetősége úgy döntött, hogy nem csak felfüggesztik, hanem végleg megszakítják a hoki liga küzdelmeit. Peter Sagan finišoval v tretej etape pretekov Paríž-Nice druhý. Slov...

 

A Tipsport Liga honlapjának csütörtöki beszámolója szerint azonban az illetékesek egy nappal később ismét összeültek, és eldöntötték, hogy a címvédő, és a felsőház tabelláját vezető HC '05 iClinic Banská Bystrica (Besztercebánya) lett az aranyérmes, így indulhat a Bajnokok Ligájában. A második helyen a HC Slovan Bratislava (Pozsony), a harmadikon pedig a HC Košice (Kassa) végzett.

A magyar csapatok közül a DVTK Jegesmedvék nyolcadikként, a MAC Újbuda pedig tizedikként zárt a 13-as mezőnyben. A felvidéki magyar szurkolókkal és vezetőkkel is rendelkező érsekújvári (Nové Zámky) bikák a 11. helyen végeztek.

A szlovák kormány hétfőn a járvány miatt 14 napig felfüggesztett minden sport-, kulturális és tömegrendezvényt. A jégkorongklubok vezetői azért döntöttek a bajnokság befejezése mellett, mert bizonytalannak látták a folytatást. Az idény a középszakasz hajrájánál járt, a negyeddöntős folytatásra az alsóházban szereplő magyar klubok közül a miskolciaknak volt esélyük.

Ezt követően Szlovákiában a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a kormány péntek reggel 7 órától a közúti határátkelőin - a lengyel határszakaszt kivéve - visszaállította a határellenőrzést. Csak azokat engedik be Szlovákiába, akik szlovák állampolgárok, és akiknek az országban tartózkodási engedélyük van. Minden külföldről érkezőnek 14 napos karanténba kell vonulnia.

A napokban a többi között az osztrák, a német, a szlovén és a svájci jégkorongbajnokság, valamint a magyar Erste Liga is hasonló körülmények között ért véget.

A Tipsport Liga 2019/2020-as idényének végeredménye:

1. HC '05 iClinic Banská Bystrica
2. HC Slovan Bratislava
3. HC Košice
4. HK Poprad
5. HK Dukla Trenčín
6. HKM Zvolen
7. HK Dukla Ingema Michalovce
8. DVTK Jegesmedvék
9. HK Nitra
10. MAC Újbuda
11. HC Mikron Érsekújvár (Nové Zámky)
12. HC 07 WPC Koliba Detva
13. MHK 32 Liptovský Mikuláš

Richard Lintner, a bajnokságot szervező Pro-Hokej vállalat vezetője elmondta valójában nem egy meghozott döntésről van szó a bajnoki cím odaítélésével, hanem ez volt a kötelességük. A versenyszabályzat ugyanis előírja, hogy ha megszakítják a bajnokságot, akkor is eredményt kell hirdetniük és át kell adni a serleget és az érmeket is.

Fotó: facebook.com/hc05banskabystrica

A rovat legfrissebb hírei