Törölték a 2019/2020-as szezont a harmadik ligától lefelé


A négyből három regionális labdarúgó-szövetség befejezettnek tekinti az idényt.

Szerdán arról számoltunk be, hogy az Érsekújvári és Dunaszerdahelyi járásban is törölték az eddigi elért eredményeket. Csütörtökön ez már majdnem egész Szlovákia amatőr focijára érvényes. A Nyugat-, Közép- és Kelet-Szlovákiai Labdarúgó-szövetségek (ZsFZ, SsFZ, VsFZ) törölték a regionális bajnokságokat, a felnőttek, az ifik, a diákok és az előkészítők kategóriájában is. A szezonban eddig elért eredményeket törlik. A 2020/2021-es idény előkészítésekor érvényes lesz az az elv, hogy senki nem jutott fel és nem esett ki a 2019/2020-as szezonban. 

Véget értek az Érsekújvári és a Dunaszerdahelyi járás bajnokságai

Az Érsekújvári Járási Labdarúgó-szövetség törölte a 2019/2020-as szezont és annak eredményeit. A döntés szerint ebben az idényben senki nem esik ki és nem jut fel az általuk szervezett bajnokságokban. A szövetség azt javasolja, a többi járás illetékesei is hozzák meg ezt a döntést.

 

A Nyugat-Szlovákiai Labdarúgó-Szövetség egyben felkérte a járási szövetségeket, hogy ők is cselekedjenek hasonlóan.

A döntéseket a terjedő koronavírusos megbetegedések miatt hozták meg. A közelmúltban már az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is lépett, hiszen elhalasztotta az Európa-bajnokságot és kitolta az egyes nemzeti bajnokságok és az európai kupamérkőzések lehetséges befejezési időpontját is. Amíg viszont a profi bajnokságokban lehetőség van akár szerda-szombat ritmusban játszani, addig ez az amatőrök között nem megvalósítható, hiszen az ott szereplő játékosok dolgoznak és iskolába is járnak. Így ha az élet vissza is térne rövidesen a megszokott kerékvágásba, akkor sem lenne idő lejátszani a hiányzó mérkőzéseket. A versenykiírásokban szerepel, hogy a bajnokságokban mindenki mindenkivel kétszer játszik, így nincs lehetőség a jelenlegi eredmények végeredményként történő elfogadására. 

A Pozsonyi Labdarúgó-szövetség (BFZ) egyelőre bizonytalan időre elhalasztotta az általuk szervezett pontvadászatok folytatását. Így jelenleg az országban a Fortuna Liga, a II. liga és a pozsony környéki labdarúgó bajnokságok sorsa maradt kérdéses.

Fotó: facebook.com/SLOVANSAHY 

Sport365.hu - Elhalasztják az olimpiát - Hivatalos

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyetért abban, hogy el kell halasztani a tokiói olimpiát. A japán kormányfő kedden telefonon egyeztetett a NOB első számú vezetőjével és utána arról tájékoztatta a sajtót, hogy azonos állásponton voltak a halasztás szükségességét illetően.

A rovat legfrissebb hírei