Bénes a nyolcadik legjobb focista az országban


Bénes László a nyolcadik helyen végzett Az év futballistája (Futbalista roka) szavazáson Szlovákiában.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) és a Pravda napilap közösen szervezi Az év futballistája (Futbalista roka) szavazást. A helyezettek között több magyar labdarúgót is találtunk. Most kihirdették a győzteseket is.

A legjobb szlovákiai focista díját az Internazionaléban szereplő Milan Škriniar (344 pont) nyerte a Newcastle kapusa, Martin Dúbravka (309 pont) és a kínai Dalien Yifang középpályása Marek Hamšík (292 pont) előtt. 2012 után fordult elő újra, hogy nem utóbbi győzött a voksoláson, akkor Martin Škrtel előzte meg a korábban Nápolyban Diego Maradona rekordjai is megdöntő Hamšíkot. A dobrogazi származású Bénes László a nyolcadik helyen végzett 69 ponttal. A Mönchengladbach középpályása így megelőzte a 2012-es győztest és a Hertha BSC-ben szereplő Ondrej Dudát is.

A Peter Dubovský-díj (a legjobb 21 éven aluli játékos) nyertese nem megelpő módon a Zsolnáról a Feyenoordhoz szerződő Róbert Boženík lett. A legjobb edzőnek ifj. Ján Kozákot (Slovan Bratislava) választották.

Security Check Required

(null)

 

A hölgyek versenyében az alistáli származású Bíró Alexandra (SKN St. Pölten) harmadik lett Korenčiová Mária (AC Milan) és a győztes Škorvánková Dominika (Bayern München) mögött.

A koronavírusos megbetegdeések miatt a szokásos gálavacsora helyett a válogatott következő összetartásán veszik majd át a díjakat a játékosok. Hogy ez mikor lesz azt nem tudni pontosan, a szlovák felnőtt férfi válogatott esetében június lehet a legkorábbi időpont, amikor elméletileg már megrendezhetik az Eb-pótselejtezőket. Bénesék itt Írországgal csapnak majd össze. A magyar válogatott is érdekelt ebben a sorozatban, ők Bulgária otthonában lépnek majd pályára.

Fotó: instagram.com/beneslacus22

Pótselejtező: nagyon rosszindulatú Bulgária sajtója Magyarországgal - NB1.hu

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu Döbbenetes és több szempontból is szomorú, sajnálatos témával foglalkozik a bolgár sportsajtó. Azt már jelezte az nb1.hu, hogy ottani sportújságírók közül többen is úgy tudják, hogy az elhalasztott Bulgária-Magyarország pótselejtező mérkőzést június 4-én rendeznék meg, a párharcból továbbjutó meg 5 nappal később lépne pályára az Izland-Románia győztese ellen, hogy kiharcolhassa a jövőre tolt Eb-n való részvételt.

A rovat legfrissebb hírei