Már az NBI is leállt


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét átmeneti időre.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője hétfőn a szervezet Facebook-oldalán közzétett videoüzenetben elmondta, hogy az MLSZ vezető testülete "valamennyi labdarúgó-mérkőzés lejátszását felfüggesztette, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is".

"Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak" - mondta Sipos Jenő.

Bejelentés a bajnokságokról

Az MLSZ Elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési...

Emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány miatt az MLSZ már korábban is hozott meg döntéseket: elhalasztott egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótlás csapatok nem utaztak el külföldre és az MLSZ sem rendezett utánpótlás tornákat, a kormány döntésével összhangban zárt kapus mérkőzéseket rendelt el, továbbá felfüggesztette az utánpótlás bajnoki mérkőzések lejátszását "a legfontosabb cél, mindenki egészségének a megóvása érdekében".

"Reméljük, hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Ebben kérjük a megértését a játékosoknak, az edzőknek és természetesen a szurkolóknak is" - tette hozzá.

Az OTP Bank Liga 33 fordulójából eddig 25-öt játszottak le, a Merkantil Bank Liga NB II-ből pedig még tíz kör van hátra. Előbbiben eredetileg május 16-án, utóbbiban egy nappal később lett volna az utolsó játéknap.

A szlovák Fortuna Ligát már korábban, március 9-én az állam intézkedései után függesztették fel. A tervek szerint a szlovák élvonal április 4-én folytatódna, de egyre kisebb az esély, hogy ez valóban így lesz.

Csak végszükség esetén szüntetik be a Fortuna Ligát

Az utolsó információk szerint a bajnokságot a Szlovákiában hozott sporteseményeket ideiglenesen tiltó intézkedések lejárta és a válogatott szünet után április elején folytatnák. Jelen állás szerint viszont ez minden valószínűséggel nem fog megvalósulni, hiszen az óvintézkedések tovább tartanak majd. Az alábbi interjú 2020. március 14-én jelent meg.

Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

A rovat legfrissebb hírei