Dunaszerdahelyen és Komáromban sem edzenek az utánpótlásban


A DAC egy videóban számolt be a klubot érintő óvintézkedésekről.

"Hétfőn a MOL Akadémia vezetősége úgy döntött, hogy a koronavírus megjelenésének megelőzése érdekében eltöröljük a heti edzéseinket és az általunk tervezett tornákat. Egyúttal a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) a diák és az ifjúsági kategóriák bajnoki mérkőzéseit elhalasztotta egy későbbi időpontra. Ez a két kategóriánk indivudális programot kapott, hogy otthon is tudjanak edzeni, az előkészítő kategóriánk pedig teljes szabadot kaptak a hétre. A következő hét programjáról a hét végén értesíteni fogjuk a szülőket és a gyerekeket" – nyilatkozta Németh Krisztián, a dunaszerdahelyi ifjúságért felelős sportigazgató.

Betiltották a sporteseményeket Szlovákiában

A portál a Szlovák Köztársaság Hírügynökségének (TASR) információja nyomán számolt be a rendelkezésről. Peter Pellegrini kormányfő a válságstáb több órás ülése után jelentette be, hogy keddtől az összes határátkelőhelyen megelőző jellegű ellenőrzéseket tartanak. Emellett ugyancsak keddtől minden olyan személynek, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából vagy Iránból tér vissza, 14 napra karanténba kell vonulnia.

Hasonlóan döntöttek Komáromban is. "A Szlovák Labdarúgó Szövetség (SFZ) döntése értelmében az U19 és U17 csapataink hétvégi mérkőzései elmaradnak, továbbá a SFZ ajánlása alapján az összes utánpótláscsapatunk edzéstervét március 15-ig beszüntettük. További fejlemenyekről folyamatosan tájékoztatunk" – olvhasható a klub Facebook-oldalán.

Security Check Required

(null)

A DAC által közzétett videóban Németh mellett megszólalt Vida Máté is: "Szomorú ez a helyzet valamilyen szempontból, hiszen egy játékos folyamatosan szeretne meccsben lenni. A stábbal is beszéltünk és nincs más lehetőségünk, el kell, hogy fogadjuk ezt a helyzetet, azért nem játék ez a koronavírusos dolog. Ugyan úgy fogunk edzeni a hétköznapokon, vagy még keményebben és lehet a kézfogást és ilyeneket el fogunk engedni, hogy nehogy problémáink legyenek. Mi megbeszéltük egymás között, hogy erről nem is fogunk beszélni, úgyhogy reméljük, hogy minél kevesebb probléma lesz ezzel."

A sárga-kékek vezetőedzője, Hélder Cristóvao arról beszélt, hogy ebben a két hétben még jobban megismerhetik majd egymást és mivel a csapatnak szüksége van az edzésre mondhatni még jól is jött ez a szünet nekik.

Koronavírus: csak edzés, más semmi | Ako zasiahol koronavírus do života klubu?

dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei