Betiltották a sporteseményeket Szlovákiában


Minden állami és helyi közigazgatású központi szervezet számára 14 napra betiltották a nyilvános sport- és kulturális események megrendezését, írja a parameter.sk.

A portál a Szlovák Köztársaság Hírügynökségének (TASR) információja nyomán számolt be a rendelkezésről.

Peter Pellegrini kormányfő a válságstáb több órás ülése után jelentette be, hogy keddtől az összes határátkelőhelyen megelőző jellegű ellenőrzéseket tartanak. Emellett ugyancsak keddtől minden olyan személynek, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából vagy Iránból tér vissza, 14 napra karanténba kell vonulnia. A karantén nem csak őket, hanem azokat is érinti, akikkel egy háztartásban élnek.

Pellegrini a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy hétre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Szlovákiában. 

Néhány órával ezelőtt a Fortuna Ligát szervező szlovákiai Ligás Klubok Uniója (ÚLK) több óvintézkedést is meghozott. Többek között a tervek szerint korlátozták volna a gólörömöket és a játékosok, játékvezetők kézfogását is. Akkor Ivan Kozák, az ÚLK elnöke arról nyilatkozott, hogy betartják majd a felsőbb utasításokat, így elmaradnak az élvonalbeli futballmérkőzések is az országban. A DAC vasárnap hazai pályán fogadná a Nagymihályt (MFK Zemplín Michalovce), majd egy héttel később a pozsonyi Slovan otthonában lépne pályára.

Koronavírus: Nem fognak kezet a játékosok a bíróval Szlovákiában

A koronavírusos (COVID-19) megbetegedések miatt néhány óvintézkedést vezetnek be az élvonalbeli bajnokság szervezői, amelyek elsősorban a játékosok, játékvezetők és szurkolók érintkezéseit érintik. "Figyelemmel kísérjük a koronavírus terjedésének jelenlegi helyzetét, és elfogadjuk az illetékes hatóságok előírásait. Óvintézkedéseket vezettünk be, amelyekről folyamatosan a nyilvánosságot is értesítjük.

 

Jelen állás szerint a bajnokságot a válogatott szünet után folytathatják. A dunaszerdahelyiek április 4-én a Zsolna (MŠK Žilina) otthonában lépnének pályára. "Elfogadjuk a döntést. Az emberek egészsége a legfontosabb. A kialakult helyzetet viszont analizálnunk kell és meg kell találnunk a megoldást. A Fortuna Liga további programjáról a jövőben tájékoztatunk majd" – olvasható a bajnokság weboldalán Ivan Kozák frissített nyilatkozata.

Security Check Required

(null)

Fotó: facebook.com/sportnaplo

A rovat legfrissebb hírei